Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuinka monta askelmaa on Tuomiokirkon portaissa?

Sunnuntaina koko Helsinki juhlii 466 vuotta vanhaa pääkaupunkiamme.

Lasten uutiset
 
Kuinka monta askelmaa on Tuomiokirkon portaissa?
Kuinka monta askelmaa on Tuomiokirkon portaissa?
Sunnuntaina 12.6. vietetään Helsinki-päivää. Helmi Jämsén ja Selja Rögård tutustuivat pääkaupunkiin pelin avulla. Toimittaja: Fanny Fröman, kuvaus: Janne Järvinen
Tästä on kyse

Helsinki-päivä

 Helsinki-päivää juhlitaan perinteisesti kesäkuun 12. päivänä, joka on tänä vuonna sunnuntai. Päivän aikana kaupunki täyttyy maksuttomista tapahtumista.

  Ensimmäistä Helsinki-päivää vietettiin vuonna 1959, kun pääkaupunkimme täytti 409 vuotta. Juhlapäivään kuuluvissa tapahtumissa käy nykyään vuosittain yli satatuhatta ihmistä.

 Kaupunki jakaa päivän aikana mitaleja menestyneille kaupunkilaisille. Viime vuonna mitalin saivat muun muassa laulaja Paula Vesala ja HS:n toimittaja Marja Salmela.

 Stadin slangi -yhdistys, joka vaalii Helsingin puhekieltä, jakaa Stadin Kundi ja Stadin Friidu -nimiset palkinnot kahdelle kaupunkilaiselle.

 Päivän ohjelma on nettiosoitteessa helsinkipaiva.fi.

”Parasta Helsingissä on ehkä Linnanmäen huvipuisto”, sanoo Selja Rögård.

”Se on totta, käymme siellä joka kesä. Myös vaatekaupat ovat täällä aika kivoja”, sanoo Helmi Jämsén.

Syksyllä viidennen luokan aloittavien espoolaistyttöjen oli tarkoitus tulla tutustumaan naapurikaupunkiin sunnuntaina vietettävän Helsinki-päivän kunniaksi. Kaatosateen takia keskustan kaupunkikierros vaihtui kuitenkin Helsinki-aiheiseen peliin sisätiloissa.

Pelikierros alkaa yhdestä Helsingin keskeisimmistä paikosta, Kauppatorilta. Sen lähistöllä sijaitsee moni tärkeä rakennus ja monumentti, kuten Havis Amandan suihkulähde.

Keskellä suihkulähdettä seisoo naista esittävä patsas, jonka päähän pannaan ylioppilaslakki joka vuosi vappuaattona.

”Minkälaiset eläimet ympäröivät Havis Amandan patsasta ja suihkuttavat vettä sen päälle? Entä mitä eläimiä on Luonnontieteellisen museon parvekkeella?” Helmi lukee pelin kysymyskortista.

Kauppatorin laidalla on myös presidentinlinna, jossa järjestetään muun muassa itsenäisyyspäivän vastaanotto joka vuosi 6. joulukuuta.

Talo on lähes 200 vuotta vanha, joten presidentti ei asu linnassa, vaan se on käytössä ainoastaan juhlatilaisuuksissa. Kun presidentti on paikalla, kaksi sotilasta seisoo ulkopuolella vartioimassa rakennusta.

Helsingin tunnetuin maamerkki on varmasti presidentinlinnan takana Senaatintorin laidalla sijaitseva Tuomiokirkko. Sen on suunnitellut saksalainen Carl Ludvig Engel.

Kirkko on rakennettu mäen päälle, ja perille kirkon ovelle vievät pitkät portaat, joissa on 46 askelmaa.

Helsinki-päivänä Selja ja Helmi suuntaisivat silti mieluiten Linnanmäelle. Päivän aikana kaikki lapset pääsevät ilmaiseksi tutustumaan huvipuiston akvaarion vedenalaiseen maailmaan.

”Kuinka monta koria on Linnanmäen maailmanpyörässä?” kuuluukin pelin viimeinen kysymys.

Janne Järvinen HS
Espoolaiset Helmi Jämsén ja Selja Rögård tutustuivat maamme pääkaupunkiin Helsinki-aiheisen pelin avulla.
Espoolaiset Helmi Jämsén ja Selja Rögård tutustuivat maamme pääkaupunkiin Helsinki-aiheisen pelin avulla.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!