Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rio ohoi, olympialaiset lähestyvät!

Jännittävätkö urheilijat olympialaisia? Kysyimme kilpailijoiden lähtötunnelmia.

Lasten uutiset
 
Jännittääkö lähtö Rioon?
Jännittääkö lähtö Rioon?
Rio de Janeirossa Brasiliassa järjestettävät kesäolympialaiset pyörähtävät käyntiin reilun kuukauden päästä. Kävimme mittaamassa suomalaisten kilpailijoiden kisajännityksen. Kuvaus: Janne Järvinen, editointi: Matti Nousiainen.
Tästä on kyse

Rio de Janeiron olympialaiset

 Kesäolympialaiset järjestetään elokuussa Rio de Janeirossa Brasiliassa. Avajaisia vietetään 5. elokuuta.

 Nämä ovat ensimmäiset Etelä-Amerikassa järjestettävät olympialaiset. Kisojen jälkeen Afrikka on ainoa asuttu maanosa, jossa ei ikinä ole järjestetty olympialaisia.

 Suomalaiset kilpailevat kisoissa 17:ssa eri lajissa. Kaiken kaikkiaan kisoissa kilpaillaan 28:ssa lajissa. Kilpailijoita kisoihin lähettää 206 maata.

 Olympialaiset järjestetään neljän vuoden välein. Joka toinen vuosi järjestetään siis kesä- tai talviolympialaiset. Ne ovat maailman suurimmat kansainväliset ja monilajiset urheilukilpailut.

Rio de Janeirossa järjestettävät olympialaiset pyörähtävät käyntiin reilun kuukauden päästä. Suomalaisia urheilijoita on matkaamassa Brasiliaan yli neljäkymmentä.

Koululaistoimittajat Emil Ahopelto sekä Adele ja Isabella Ojanen halusivat selvittää kuinka paljon näin suuriin kisoihin osallistuvia urheilijoita jännittää etukäteen.

”Minun mielestäni on todella jännittävää lähteä sinne. En ole aiemmin käynyt Rio de Janeirossa, joten on myös siistiä päästä näkemään kaupunkia”, myöntää 25-vuotias sulkapalloilija Nanna Vainio.

Hän osallistuu olympialaisiin ensimmäistä kertaa, mikä tekee kisamatkasta erityisen jännittävän.

”Se on niin huikea ja iso tapahtuma, että sitä on vaikea ymmärtää etukäteen. En ole koskaan pelannut niin kovatasoissa kisoissa”, Nanna sanoo.

Uimari Hanna-Maria Seppälä taas on oikea olympialaiskonkari, sillä 31-vuotiaalla on edessään jo viidennet ja luultavasti viimeiset olympialaiset. Pitkästä urasta huolimatta Hanna-Maria ei ole kyllästynyt lajiinsa. ”Vesi on niin kiehtova elementti. Altaassa voi vapaasti liikkua ihan miten päin vain”, hän selittää.

Emil kyseleekin Hanna-Marialta neuvoja olympialaisista haaveileville lukijoille.

”Olympialaiset ovat ainutlaatuinen kokemus, joten on tärkeätä pitää hauskaa ja nauttia olostaan siellä. Toivotaan, että mahdollisimman moni pääsee mukaan tulevaisuudessa”, Hanna-Maria sanoo.

Kisoja varten suomalaisille on nauhoitettu myös oma kannatuskappale. Rio ohoi! -nimisen kappaleen esittävät rapyhtye Teflon Brothers ja nouseva nuori artisti Ollie. Kappaleen kertosäe on todella tarttuva, mutta koululaistoimittajat ovat silti hieman kriittisiä sen sanoituksia kohtaan.

”Miksi te kiroilette niin paljon?”, Adele kysyy Teflon Brothersin Pyhimykseltä, eli Mikko Kuoppalalta.

”Ei me omasta mielestämme kiroilla ihan niin paljon, mutta emme kuitenkaan halua kannustaa lapsia kiroilemaan. Sori!”, Mikko pahoittelee.

Urheilijoihin viikon päästä julkaistava kappale silti kolahtaa.

”Se on tunnetta herättävä kappale. Uskon, että kaikki tulevat muistamaan sen kisojen ajan”, Nanna sanoo.

Janne Järvinen HS
Isabella Ojanen, Adele Ojanen ja Emil Jokipelto pääsivät tenttaamaan sulkapalloilija Nanna Vainiota.
Isabella Ojanen, Adele Ojanen ja Emil Jokipelto pääsivät tenttaamaan sulkapalloilija Nanna Vainiota.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!