Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miten Euroopan unionin nyt käy?

Brittiläiset äänestivät viime viikolla brexitin puolesta. Mitä se tarkoittaa?

Lasten uutiset
 
JON NAZCA
Britannia on ollut yksi EU:n pitkäaikaisimpia jäseniä.
Britannia on ollut yksi EU:n pitkäaikaisimpia jäseniä. Kuva: JON NAZCA

Euroopan unioni, eli EU, on ryhmittymä eurooppalaisia maita, jotka tekevät yhteistyötä. Myös Suomi on mukana EU:ssa. Unioniin kuuluvien maiden välillä voi esimerkiksi matkustaa ilman passia. Suurella osalla EU-maista on myös yhteinen valuutta euro.

Isossa-Britanniassa äänestettiin viime viikolla maan jäsenyydestä Euroopan unionissa. Maan EU-eroa, eli brexitiä, kannattavat voittivat erittäin tasaisen äänestyksen.

Jotkut brittiläiset iloitsivat äänestystuloksesta, mutta moni oli myös pettynyt. Yksi heistä on pääministeri David Cameron, joka olisi toivonut maan jatkavan unionin jäsenenä. Hän ilmoittikin heti äänestyksen jälkeen jättävänsä työnsä pääministerinä.

Yksikään maa ei ole aiemmin eronnut EU:sta. Kukaan ei tiedä tarkalleen mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan, tai miten ero tulee vaikuttamaan Britanniaan ja muihin jäsenmaihin.

Moni pelkää kuitenkin, että ero tulee olemaan huono asia Euroopan taloudelle. Eroaminen tulee joka tapauksessa kestämään monta vuotta ja asiasta tullaan keskustelemaan vielä pitkään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!