Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ihonväri ja syrjintä puhuttavat

Sekä Yhdysvalloissa että Suomessa on pohdittu, kohdellaanko ihmisiä eri tavoin ihonvärin perusteella.

Lasten uutiset
 
Maija Liikkanen
JONATHAN BACHMAN / REUTERS
Sairaanhoitaja Ieshia Evans pidätettiin mielenosoituksessa Yhdysvalloissa.
Sairaanhoitaja Ieshia Evans pidätettiin mielenosoituksessa Yhdysvalloissa. Kuva: JONATHAN BACHMAN / REUTERS

Yhdysvalloissa kaksi nuorta miestä kuoli viime viikolla poliisin ammuttua heitä. Molemmat miehet olivat tummaihoisia, ja ihmiset pohtivat nyt, kohteleeko Yhdysvaltain poliisi tummaihoisia huonommin kuin valkoihoisia.

Ympäri maata on järjestetty mielenosoituksia. Ampumisista suuttuneena eräs mielenosoituksiin osallistunut mies päätti kostaa poliisille ja ampui viisi poliisia Dallasin kaupungissa torstaina.

Yhdysvalloissa muita kuin valkoisia on usein syrjitty: esimerkiksi vielä 50 vuotta sitten oli tavallista, että eri väriset lapset kävivät eri kouluja.

Vaikka asiasta keskustellaan nykyään avoimemmin, muistuttavat monet silti, että ihmisiä kohdellaan edelleen eri tavalla ihonvärin ja taustan perusteella.

Viime viikolla suomalainen tummaihoinen muusikko Musta Barbaari ihmetteli, miksi poliisi otti hänen äitinsä ja siskonsa kiinni Helsingin keskustassa.

Poliisi oli vaatinut naisilta henkilöpapereita. Naiset kokivat poliisin toiminnan loukkaavana. Tapauksen takia on alettu puhua siitä, millä tavoin poliisilla on oikeus kohdella kansalaisia.

Juttua muokattu 15.7. klo 15:30: Sanamuotoa tarkennettu neljännessä kappaleessa. Lisätty myös, minkä muusikon perheenjäsenet kokivat loukkaavana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!