Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Voiko EU:sta tulla yksi maa?

Euroopan unioni kostuu monesta valtiosta, mutta jotkut toivovat, että unionista tulisi liittovaltio.

Lasten uutiset
 
Mitä tarkoittaa liittovaltiokehitys?
Mitä tarkoittaa liittovaltiokehitys?
Pirkko Ruohonen-Lerner kertoo Studio Kulmapöydässä mitä liittovaltiokehitys tarkoittaa.

Britanniassa äänestettiin kuukausi sitten maan erosta Euroopan unionista. Samaan aikaan jotkut eurooppalaiset ovat täysin päinvastaista mieltä. He toivovat, että EU:sta kehittyisi liittovaltio.

Tällä hetkellä Euroopan unioni eli EU, on ryhmittymä eurooppalaisia maita, jotka tekevät yhteistyötä. Unioniin kuuluvien maiden välillä voi esimerkiksi matkustaa ilman passia. Suurella osalla EU-maista on myös yhteinen valuutta euro.

Liittovaltiokehitystä toivovat haluavat tiivistää tätä yhteistyötä niin, että EU:sta tulisi ennemminkin yhtenäinen valtio.

Liittovaltio on maa, joka koostuu useista alueista. Näitä alueita kutsutaan osavaltioiksi, ja ne voivat päättää omista asioistaan vain osittain, sillä niiden tulee seurata myös liittovaltion lakeja. Esimerkiksi Yhdysvallat on liittovaltio.

Euroopan unioni muistuttaa jo nykyään osittain liittovaltiota, vaikka se koostuukin itsenäisistä valtioista. Liittovaltiokehityksellä on silti myös paljon vastustajia. Suomessa esimerkiksi perussuomalaiset eivät halua, että EU:sta kehittyy liittovaltio.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!