Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tomaattikastike pastalle

Tomaattikastike maistuu pastan ja parmesaanijuuston kanssa.

Lasten uutiset
 
Helsingin Sanomat
Sami Repo
Itsetehty tomaattikastike maistuu hyvältä pastan kanssa.
Itsetehty tomaattikastike maistuu hyvältä pastan kanssa. Kuva: Sami Repo

4-6 annosta

valmistusaika noin 50 min

  • 1/2 pieni sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tlk säilykekirsikkatomaatteja
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl punaviinietikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • muutama basilikanlehti

 Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy varovasti isossa pannussa. Laita sipulit pannulle ja kuullota niitä muutama minuutti öljyssä keskilämmöllä. Varo, etteivät sipulit tummu liikaa, sillä silloin kastike maistuu kitkerältä.

 Kaada pannuun kirsikkatomaatit nesteineen. Hauduta seosta miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia.

 Lisää mausteet. Tarjoa tomaattikastiketta keitetyn pastan kera. Voit raastaa päälle myös parmesaanijuustoa.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!