Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi Syyriassa soditaan?

Helsingin Sanomat on tällä viikolla raportoinut Syyriasta. Mitä maassa oikein on tapahtunut?

Lasten uutiset
 
Miksi Syyriassa soditaan?
Miksi Syyriassa soditaan?
Vierailemme sisällissodan runtelemassa Syyriassa, ja selvitämme mitä maassa oikein on tapahtunut. Toimittaja: Salla Hekkala, kuvaus: Kaisa Rautaheimo, editointi: Esa Syväkuru

Jo useiden vuosien ajan uutisissa on näkynyt tuhoa ja kurjuutta sisältäviä kuvia Syyriasta. Maata runteleva sisällissota sai alkunsa viisi vuotta sitten.

Syyria oli kärsinyt kovasta kuivuudesta jo useamman vuoden ajan, ja tyytymättömät ihmiset alkoivat osoittaa mieltään hallitusta vastaan. Mielenosoitukset yltyivät väkivaltaisiksi mellakoiksi, kun turvallisuusjoukot ampuivat mielenosoittajia kohti.

Tapahtumista syntyi väkivallan kierre, jota ei ole saatu pysäytettyä. Nyt Syyriassa toisiaan vastaan taistelee useita eri tahoja: presidentti Bašar al-Assadin joukot, häntä vastustavat kapinalliset sekä esimerkiksi terroristijärjestö Isis. Lisäksi myös muut maat, kuten Venäjä ja Yhdysvallat, ovat sekaantuneet sotaan.

Sota vaikuttaa maailman tilaan myös Syyrian ulkopuolella. Puolet maan 25 miljoonasta asukkaasta on paennut kodeistaan, ja lähes viisi miljoonaa ihmistä on jättänyt maan kokonaan. Pieni osa heistä, noin 1 700 henkilöä, on hakenut turvapaikkaa Suomesta.

HS kertoo viisi vuotta sotaa käyneen Syyrian monista todellisuuksista joka päivä kuluvalla viikolla.

SANA
Presidentti Bašar al-Assad on yksi sisällissodan osapuolista.
Presidentti Bašar al-Assad on yksi sisällissodan osapuolista.
Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!