Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Delfiinit muuttivat Kreikan auringon alle

Viikonloppuna Särkänniemen delfiinien muutosta syntyi suuri kohu.

Lasten uutiset
 
Jukka Rapo
Leevi ja Eevertti ovat syntyneet Särkänniemessä vuonna 1993 ja 1996.
Leevi ja Eevertti ovat syntyneet Särkänniemessä vuonna 1993 ja 1996. Kuva: Jukka Rapo

Särkänniemen huvipuiston delfinaarion neljä delfiiniä siirrettiin viikonloppuna Attican eläinpuistoon Kreikkaan.

Delfiinit vietiin Tampereelta Kreikkaan lentokoneella keskellä yötä, eikä Särkänniemi suostunut kommentoimaan muuttoa useista pyynnöistä huolimatta. Tämä salailu on herättänyt ihmisissä kummastusta ja suuttumusta.

Delfiinien siirtäminen lentokoneella ei ole helppo tehtävä, mutta kaikki näyttää sujuneen hyvin. Delfiinien uudesta kodista on kuitenkin esitetty eriäviä mielipiteitä. Osa on sitä mieltä, että delfiinit pääsivät nyt parempaan paikkaan. Toisten mielestä delfiineillä oli paremmat oltavat Suomessa.

Ajan myötä selviää sopeutuvatko delfiinit Kreikkaan, jossa ne pääsevät uimaan ulkona olevissa altaissa. Nuoremmat delfiinit Leevi ja Eevertti ovat asuneet sisätiloissa Särkänniemessä koko elämänsä. Veera ja Delfikään eivät ole eläneet ulkona 30 vuoteen. Ne on pyydystetty Meksikonlahdelta Yhdysvaltojen rannikolta ja tuotu Tampereelle.

Särkänniemessä delfiinit esittivät temppuja huvipuiston vierailijoille, kunnes delfinaario suljettiin viime syksynä. Delfiinien hoito oli kallista, ja eläimien oikeuksia puolustavat järjestöt olivat kritisoineet delfinaariota pitkään.

Järjestöjen mielestä on väärin pitää eläimiä ahtaissa altaissa ja laittaa ne esiintymään ihmisille, sillä luonnossa ne saavat uida vapaina meressä. Delfinaariossa asuneita delfiinejä ei kuitenkaan voi päästää vapaiksi, koska ne ovat tottuneet asumaan altaissa, eivätkä osaisi pyydystää ruokaa itselleen.

Kreikassa delfiinit tulevat jatkamaan näytöksiin osallistumista. Särkänniemen mielestä Attican eläinpuisto on kuitenkin paras mahdollinen paikka delfiineille.

Jukka Rapo
Delfiinit esiintyivät Särkänniemessä viime syksyyn asti.
Delfiinit esiintyivät Särkänniemessä viime syksyyn asti.
Vesa Moilanen / LEHTIKUVA
Leevi, Delfi, Veera ja Eevertti aloittivat sunnuntaina totuttautumisen uuteen kotiinsa. Tuttu kouluttaja Petri Myllylä ruokki delfiinejä.
Leevi, Delfi, Veera ja Eevertti aloittivat sunnuntaina totuttautumisen uuteen kotiinsa. Tuttu kouluttaja Petri Myllylä ruokki delfiinejä.
Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!