Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Onnelin esittäjä: ”Vaikeinta on näytellä surullista”

Uutta Onneli ja Anneli -elokuvaa on kuvattu Loviisassa loppukesän ajan.

Lasten uutiset
 
Uusi, jännittävämpi Onneli ja Anneli
Uusi, jännittävämpi Onneli ja Anneli
Uuden Onneli, Anneli ja salaperäinen muukalainen -elokuvan kuvauksia viimeisellään Loviisassa. Pääroolien näyttelijät Aava Merikanto ja Lilja Lehto kertovat minkälainen elokuva on luvassa.
Tästä on kyse

Onneli ja Anneli

 Elokuvat perustuvat kirjailija Marjatta Kurenniemen luomaan Onneli ja Anneli -kirjasarjaan. Sarjaan kuuluu kuusi kirjaa, ja ensimmäinen niistä julkaistiin vuonna 1966.

 Ensimmäinen elokuva, Onneli ja Anneli, nähtiin elokuvateattereissa vuoden 2014 tammikuussa. Seuraaja Onnelin ja Annelin talvi sai ensi-iltansa viime syksynä.

 Elokuvien ohjaaja on Saara Cantell. Yhteensä elokuvat ovat keränneet yli 400 000 katsojaa.

 Onneli ja Anneli on saanut parhaan pitkän elokuvan palkinnon Chicagon kansainvälisillä lastenelokuvafestivaaleilla Yhdysvalloissa.

”Se on hauska ja salaperäinen”, Lilja Lehto sanoo.

”Koko perheen elokuva, joka on vähän jännittävämpi kuin aiemmat”, Aava Merikanto lisää.

Kyseessä on suosittujen Onneli ja Anneli -elokuvien jatko-osa, Onneli, Anneli ja salaperäinen muukalainen. 12-vuotiaat Aava ja Lilja näyttelevät elokuvan pääroolissa olevaa Onnelia ja Annelia.

Suosikkinäyttelijät eivät halua paljastaa uusimman elokuvan juonta etukäteen mutta valottavat silti hieman elokuvan tarinaa.

Eräänä päivänä kahdestaan omassa puutalossaan asuvat Onneli ja Anneli tapaavat salaperäisen muukalaisen.

Terhi Liimu / HS
Puun takana seisseet Aava Merikanto (vas.) ja Lilja Lehto kuuntelivat kuvausryhmän ohjeita, kun Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen -elokuvaa purkitettiin elokuussa Loviisassa.
Puun takana seisseet Aava Merikanto (vas.) ja Lilja Lehto kuuntelivat kuvausryhmän ohjeita, kun Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen -elokuvaa purkitettiin elokuussa Loviisassa.

”Ja siitä seikkailu sitten alkaa. Uudessa elokuvassa on myös enemmän toimintaa kun aiemmin”, Aava kertoo.

Muukalainen paljastuu viereisestä lastentarhasta karanneeksi Pekiksi. Pekki kertoo Onnelille ja Annelille ankeasta elämästään lastenkodin johtajan komennossa.

Onneli ja Anneli kauhistuvat kuulemastaan, ja yhdessä kaikki kolme päättävät ryhtyä toimiin tehdäkseen lastenkodista taas iloisen paikan.

Osa Aavan ja Liljan kesästä on kulunut Loviisassa elokuvaa kuvaten. Se ei kuitenkaan heitä haittaa, sillä näyttelijän työ on parasta, mitä tytöt tietävät.

”Tämä on ainutlaatuinen kokemus, ja harvat ihmiset pääsevät tekemään tällaista. Tämä on todella kivaa”, Aava sanoo.

Sateisesta kesästä huolimatta kuvaukset on saatu hoidettua aikataulussa, joten Aavan ja Liljan aika palata takaisin kouluun. Kahden onnistuneen elokuvan jälkeen voisi kuvitella heidän jo hieman kyllästyneen näyttelemiseen, mutta menestys ei ole näyttelemisintoa hillinnyt.

”Työ on hyvin monipuolista. Voin näytellä surullista, iloista tai yllättynyttä, ja samalla olen sillä mielellä myös oikeasti”, Lilja analysoi.

Työn hyviä puolia he eivät osaa eritellä, sillä kaikki näyttelijän ammattiin kuuluva on heidän mielestään kivaa. Vaikeinta on kuitenkin näytellä surullista.

”Se on välillä vähän vaikeata, kun pitää osata ihan oikeasti näyttää surumieliseltä”, Aava sanoo.

Vaikka kuvaukset ovat nyt jo loppusuoralla, elokuva saa ensi-iltansa vasta ensi vuoden puolella, tammikuussa.

Kuvauksien jälkeen alkaa jälkituotanto, jolloin elokuva leikataan ja viimeistellään. Miltä näin pitkä odotus tuntuu onnistuneiden kuvauksien jälkeen?

”Odotan kyllä ensi-iltaa, mutta en silti haluaisi kuvauksien loppuvan. Täällä on niin hauskaa”, Lilja sanoo. Aava nyökkää.

Terhi Liimu / HS
Uudessa elokuvassa Aava Merikanto ja Lilja Lehto palaavat Onnelin ja Annelin tuttuun siniseen taloon.
Uudessa elokuvassa Aava Merikanto ja Lilja Lehto palaavat Onnelin ja Annelin tuttuun siniseen taloon.
Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!