Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Onnelille ja Annelille kansainvälinen palkinto

Suomalainen Onnelin ja Annelin talvi –elokuva voitti yleisöpalkinnon Saksassa.

Lasten uutiset
 
International Film Festival SCHLINGEL
Aava Merikanto ja Lilja Lehto kävivät vastaanottamassa elokuvan palkinnon.
Aava Merikanto ja Lilja Lehto kävivät vastaanottamassa elokuvan palkinnon. Kuva: International Film Festival SCHLINGEL
Tästä on kyse

Onneli ja Anneli

 Elokuvat perustuvat kirjailija Marjatta Kurenniemen luomaan Onneli ja Anneli -kirjasarjaan. Sarjaan kuuluu kuusi kirjaa, ja ensimmäinen niistä julkaistiin vuonna 1966.

 Ensimmäinen elokuva, Onneli ja Anneli, nähtiin elokuvateattereissa vuoden 2014 tammikuussa. Seuraaja Onnelin ja Annelin talvi sai ensi-iltansa viime syksynä.

 Elokuvien ohjaaja on Saara Cantell. Yhteensä elokuvat ovat keränneet yli 400 000 katsojaa.

 Onneli ja Anneli on saanut parhaan pitkän elokuvan palkinnon Chicagon kansainvälisillä lastenelokuvafestivaaleilla Yhdysvalloissa.

Supersuosittu suomalainen Onnelin ja Annelin talvi –elokuva on voittanut yleisöäänestyksen kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla Saksassa.

Onnelia näyttelevä Aava Merikanto ja Annelia esittävä Lilja Lehto osallistuivat lauantaina järjestettyyn palkintogaalaan.

”Tämä oli ensimmäinen kerta kun olimme itse katsomassa elokuvaa ulkomailla. Olimme yllättyneitä ja onnessamme, kun meidän elokuvamme voitti!”, Aava sanoo.

Kyseessä oli Schlingelin kansainvälinen lasten- ja nuorten elokuvafestivaali. Kaiken kaikkiaan yleisöäänestyksessä oli mukana 181 lasten- ja nuorten elokuvaa ympäri maailman.

Elokuva saa jatkoa tammikuussa, kun uusi Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen saa ensi-iltansa elokuvateattereissa. Katso täältä, miltä elokuvan kuvauksissa näytti.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!