Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Malmin lentokentästä syntyi suuri kiista

Helsingin kaupunki haluaisi muuttaa lentoaseman asuinalueeksi, mutta asiasta ei olla päästy yksimielisyyteen.

Lasten uutiset
 
Kimmo Taskinen / HS
Malmin lentokenttä on monen harrastajan käytössä.
Malmin lentokenttä on monen harrastajan käytössä. Kuva: Kimmo Taskinen / HS

Malmin lentoasema on Helsingissä sijaitseva lentokenttä. Se otettiin käyttöön vuonna 1936, ja se oli melkein kahdenkymmenen vuoden ajan Helsingin päälentoasema. Nykyään lentokentältä lennetään paljon muun muassa koulutus- ja harrastelentoja. Asemalla toimii myös useita yleisöä lennättäviä ja lentokoneita vuokraavia yrityksiä.

Toiminnan on kuitenkin tarkoitus loppua vuodenvaihteessa, koska Helsingin kaupunki on suunnitellut muuttavansa lentoaseman asuinalueeksi. Alueelle rakennettaisiin asuntoja 25 000 ihmiselle.

Monet haluaisivat silti säilyttää lentokentän. Heidän mielestään vanhalla kentällä on kulttuurihistoriallista arvoa, ja lisäksi se on edelleen ahkerassa käytössä harrastajien keskuudessa. Vaikka suuret matkustajalentokoneet käyttävätkin Helsinki-Vantaan lentokenttää, Malmi on silti Suomen toiseksi vilkkaitten liikennöity kenttä.

50 000 ihmistä on allekirjoittanut kansalaisaloitteen, jossa toivotaan kentän säilyttämistä. Tämä tarkoittaa, että myös Suomen eduskunnan on äänestettävä lentoaseman kohtalosta. Eduskunnan päätöksessä voi kuitenkin kestää vielä kuukausia, joten kentän tulevaisuus on yhä epäselvä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!