Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lapset ovat muusikon paras yleisö

Pikku Papun Orkesterin harjoituksissa lauletaan, jammaillaan ja jutellaan suu vaahdossa.

Lasten uutiset
 
Maija Liikkanen
Lapset ovat muusikon paras yleisö
Lapset ovat muusikon paras yleisö
Pikku Papun orkesteri näyttää, mitä heidän harjoituksissaan tapahtuu. Toimittaja: Maija Liikkanen, kuvaus: Terhi Liimu

Lastenmusiikkiyhtye Pikku Papun Orkesteri harjoittelee tällä kertaa kylki kyljessä. Joinakin päivinä päästään suurempaan saliin, mutta nyt vapaana oli vain pieni harjoitteluhuone.

Kuuden hengen orkesteria ahtaus ei haittaa.

”Kivaa olla lähekkäin!”, joku huikkaa iloisesti, kun soittimia viritellään ja paikkoja etsitään.

Harjoitusten tunnelma on iloinen ja energinen. Papujen musiikkiin kuuluu soiton lisäksi paljon yhteislaulua, taputtamista ja muuta yhdessä tekemistä. Vikkelimpien kappaleiden aikana meno on suorastaan villi.

Mukaansatempaava esiintyminen on Papujen tavaramerkki. Soittimia löytyy valtavasta kontrabassosta surisevaan pilliin ja torvesta mandoliiniin. Eloisa yhtye tahtoo herätellä nuoria kuulijoita mukaan musiikista nauttimiseen laulaen ja leikkien.

Pikku Papun Orkesteri muodostui muutama vuosi sitten, kun musiikin ammattilaisiksi opiskelevat nuoret tapasivat opiskelujen parissa.

”Ensimmäisen levyn laulut on säveltänyt Soili Perkiö, sanat taas ovat Liisa Kallion runoja”, kertoo viulua soittava Sannis Sundström.

Levy sai paljon kehuja ja suosiota, ja viime keväänä julkaistiinkin seuraava.

”Tällä kertaa sävellykset ovat kaikki meidän itsemme tekemiä”, Sundstöm sanoo.

Koska Papun musiikissa tärkeää on osallistuminen, levyn mukana tulee kirja, josta voi seurata sekä sanoja että nuotteja. Myös Kallion piirtämät eläinaiheiset kuvitukset ovat suuressa roolissa.

Uuden levyn lauluista osa on Sundströmin mukaan sävelletty yksin, osa on syntynyt yhdessä.

”Olemme vain alkaneet porukalla soitella ja kokeilla erilaisia ideoita ja niistä on sitten muodostunut kappaleita.”

Esiintymisiä yhtyeellä on monenlaisia. Toisinaan ollaan päiväkodeissa, joskus kouluilla, ja sitten on suurempia salikonsertteja, joihin tulee kaikenikäisiä lapsia vanhempien kanssa.

Keikkaa varten harjoiteltaessa keskitytään virittäytymään oikeaan tunnelmaan, sillä Pikku Papun Orkesteri tahtoo antaa jokaiselle yleisölle juuri sille sopivan elämyksen.

Harjoituksissa yhtye kertoo soittamisen lisäksi juttelevansa paljon - ja usein innoissaan toistensa päälle. Ryhmä on mutkaton kaveriporukka, jonka hyvä yhteishenki näkyy lavalla iloisena tunnelmana.

”Lapset ovat kaikista paras yleisö”, sanoo mandoliinia soittava Antti Kokkola. ”Meistäkin osa tekee muuta musaa myös aikuisille, mutta lapsilta tulee suorin palaute, ja se on niin positiivista ja kivaa!”

Miksi maailma sitten tarvitsee juuri Pikku Papun Orkesterin?

Kokkola kertoo:

”Koska laadukasta lastenmusiikkia ei voi koskaan olla liikaa!”

Terhi Liimu / HS
Sannis Sundström, Heli Kajo, Antti Kokkola, Reetta Kuisma, Maiju Kopra ja Janne Ali-Vehmas muodostavat Pikku Papun orkesterin.
Sannis Sundström, Heli Kajo, Antti Kokkola, Reetta Kuisma, Maiju Kopra ja Janne Ali-Vehmas muodostavat Pikku Papun orkesterin.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!