Lasten uutiset    |   Resepti

Pestopastaa tomaateilla

Pestopasta saa uutta makua puolikuivatuista tomaateista.

4 annosta

valmistusaika 30 min

  • 1 dl parmesaanijuustoa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • 1 pieni rasia kirsikkatomaatteja
  • 1 tl kuivattuja yrttejä
  • 350-400 g kuivapastaa
  • suolaa
  • mustapippuria

 

 Raasta parmesaanijuusto. Kuori ja pilko valkosipuli.

 Laita kulhoon puolet oliiviöljystä, parmesaani, basilika, valkosipuli ja pinjansiemenet. Hienonna sauvasekoittimella.

 Lisää loput oliiviöljystä, ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

 Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Puolita tomaatit veitsellä. Laita ne uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Mausta lorauksella öljyä ja kuivatuilla yrteillä sekä mustapippurilla. Anna kuivua uunissa 20 minuuttia.

 Laita isoon kattilaan vettä. Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan. Sekoita pesto pastan joukkoon ja koristele tomaateilla.

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Reseptit
  • Lasten uutiset
Luetuimmat