Lasten uutiset    |   Lasten uutiset

Tarina pojan ja ison vihreän lohikäärmeen ystävyydestä koskettaa

Koskettavuudesta huolimatta elokuva tarjoaa vain vähän uutta.

Pete ja Lohikäärme Elliott (Pete’s Dragon). Ohjaus David Lowery. 103 min. K7. ★★★

Elokuva Pete ja lohikäärme Elliott on vuoden 1977 samannimisen elokuvan pohjalta tehty uusinta. Vaikkakin elokuvan juonta on alkuperäisestä muutettu, perusidea pysyy suurin piirtein samana.

5-vuotias Pete (Oakes Fegley) jää orvoksi ja tutustuu suuressa metsässä isoon, vihreään, perheestänsä eroon joutuneeseen lohikäärme Elliottiin. Elliott ja Pete elävät vuosia yhdessä, kunnes läheisen pikkukaupungin asukkaat löytävät Peten metsästä ja ottavat hänet kiinni.

Peten kertomukset hänen ystävästään, isosta lohikäärmeestä Elliottista vastaavat paikallisen tarinankertoja Meachamin (Robert Redford) kertomuksia lohikäärmeestä, joka tarinan mukaan elää kaupungin läheisissä metsissä…

Elokuvan upeat maisemat sekä monipuolinen äänimaailma luovat todentuntuisen tunnelman elokuvaa seuraavalle, ja asiansa osaavat näyttelijät lisäävät elokuvan kiinnostavuutta.

Ennalta-arvattavasta loppuratkaisusta huolimatta juoni on rytmitetty mukavaksi seurata, vaikka loppua venytettiinkin uusilla juonenkäänteillä aivan turhaan.

Näistä kaikista hienoista yksityiskohdista huolimatta elokuva on loppujen lopuksi koskettavuudestaan huolimatta hieman yksinkertainen, ja se noudattaa lasten elokuville tyypillisiä kliseitä.

Elokuvan molemmat pääosat, Elliott sekä Pete, ovat kumpikin tarinan alussa menettäneet perheensä ja löytävät sattumalta toisensa. He auttavat toisiaan selviytymään, ja jäähyväisten jälkeen kummatkin pääsevät taas omiensa luo. Juonen kulku on kuitenkin ymmärrettävä. Onhan tällaisella perusjuonella tehty menestyselokuvia toisensa perään.

Kirjoittaja on 15-vuotias koululainen, joka TET-harjoittelussa Lasten uutisten toimituksessa.

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Elokuvat
  • Lasten uutiset
Luetuimmat