Lasten uutiset

Helsingin laituri 9 ¾ täyttyi innokkaista Potter-faneista

Tylypahkan väeksi pukeutuneet fanit kerääntyivät kilpailemaan parhaasta asusta.

Kovasti odotetun kahdeksannen Harry Potter –tarinan suomennos, eli suomenkielinen versio, julkaistiin tiistaina. Uunituoretta Harry Potter ja kirottu lapsi -kirjaa juhlistettiin juhlallisin menoin Helsingissä.

Helsingin rautatieasemalle oli pystytetty kirjoista tuttu laituri 9 ¾, jossa Harry Potter -aiheiseen pukukilpailuun ilmoittautuneet kirjasarjan fanit saivat kuvauttaa itsensä.

Sieltä velhoiksi, jästeiksi ja muiksi kirjojen otuksiksi pukeutuneet jatkoivat yhdessä matkaansa kohti Kansallismuseota, jossa oli luvassa muun muassa pukukilpailun finaali sekä kirjan suomentaja Jaana Kapari-Jatan haastattelu.

Edellinen Potter -kirja julkaistiin vuonna 2008, eli kahdeksan vuotta sitten. Pitkästä odotuksesta huolimatta kirjojen suosio ei näytä laantuneen.

Kirjan kesällä julkaistu englanninkielinen versio Harry Potter and the Cursed Child on ollut myyntimenestys monessa maassa, ja samaa odotetaan myös suomennokselta.

Fanien ennakko-odotukset olivat ainakin suuret. Kansallismuseon tapahtumaan saapui peräti 500 innokasta lukijaa. Enemmänkin olisi varmasti tullut, jos rakennukseen olisi mahtunut enemmän ihmisiä.

Näin kilpailijat kertovat asuistaan:

Saana Rantanen, 12 vuotta: ”Valitsin Hermionen, koska hän on yksi lempihahmoistani ja näytän eniten ­häneltä. Minulla on mukana valmista­miani sauvoja, joita myyn täällä. ­Ensimmäinen ja viimeinen kirja ovat ­mielestäni sarjan parhaat.”

Eeva Aro, 11 vuotta: ”Olen pukeutunut Bellatrix -noidaksi. Kotoa löytyi valmiiksi hänen asuunsa sopivia vaatteita, ja minulta löytyy myös vähän samaa luonnetta kuin häneltä. Bellatrix on lempihahmoni, koska hän on sellainen nauravan ilkeä.”

Aapo Lemmetyinen, 10 vuotta: ”Professori Dumbledoren asu oli helppo toteuttaa, mutta moni muu ei silti ole valinnut sitä. Vanhaksi mieheksi pukeutuminen on ehkä vähän vaikeata. Pidän eniten neljännestä kirjasta, koska se on hauska, mutta hieman hurja.”

Linnea Svens, 9 vuotta: ”Pukeuduin Hermioneksi, koska näytän luonnostani häneltä. En siis tarvinnut peruukkia asuani varten. Olen lukenut neljännen Potter-kirjan sekä nähnyt neljännen ­elokuvan.”

Harry Potter ja kirottu lapsi

 Harry Potter on brittiläisen kirjailijan J. K. Rowlingin luoma seitsenosainen fantasiakirjasarja. Kirjojen pohjalta on tehty myös kahdeksan elokuvaa.

 Nyt julkaistu uusi Harry Potter ja kirottu lapsi -kirja on jatkoa aiemmalle tarinalle. Sen tapahtuma-aika on 19 vuotta seitsemännen kirjan jälkeen.

 Kyseessä ei kuitenkaan ole oikea romaani, vaan Lontoossa kesällä esitetyn näytelmän käsikirjoitus. Sen ovat kirjoittaneet Rowling, käsikirjoittaja Jack Thorne ja ohjaaja John Tiffany.

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Harry Potter
  • Lasten uutiset
Luetuimmat