Valikko
Lasten uutiset    |   Lasten uutiset

Koululaisilta: Pelien hintoja pitäisi laskea

Meri-Rastilan ala-asteen koulun viidesluokkalaiset ovat kirjoittaneet mielipidekirjoituksia eri aiheista.

Pelien hinta

Kaikki pelit, kuten esimerkiksi tietokonepelit, ovat kalliita, ja myös pelivälineet ovat kalliita. Pelien hintoja pitäisi laskea, koska ne kehittävät muun muassa päättelyä ja älyä.

Lähes kaikki pelit valmistetaan halpatuotannolla esimerkiksi Kiinassa. Peleissä maksaa kuitenkin tuotemerkki: Pelihiiri, jossa Logitech-merkkiä, maksaa siten paljon enemmän kuin hiiri ilman merkkiä. HyperX-merkkinen vastaava hiiri maksaakin huomattavasti vähemmän, kuin kalliilla tuotemerkillä varustettu hiiri. Mielestäni pelituotteiden hinta pitäisi laskea.

Roni

Kalat

Minun mielestäni se on eläinrääkkäystä, kun kaloja pidetään liian pienissä akvaarioissa, vaikka kalojen pitäisi olla isoissa ja leveissä akvaarioissa.

Välillä, kun menen eläinkauppaan katsomaan kaloja, niin yhdessä pienessä akvaariossa on useita kymmeniä kaloja. Kalat eivät pysty uimaan kunnolla sellaisissa akvaarioissa. Minun mielestäni kalat pitäisi laittaa isompiin akvaarioihin.

Hande

Harrastus

Koululaisten on hyvä harrastaa jotain, koska siitä voi olla lapselle hyötyä. Hän oppii jotain uutta. Hänellä ei tule olemaan tylsää. Hän tietää, mitä hänen pitää tehdä koulun jälkeen ja sitten koulu menee hyvin. Hänestä voi tulla isona joku ammattilainen tai hänestä voi olla hyötyä isona johonkin liikuntapaikkoihin.

Mutta yleensä lapset tykkäävät vaihtaa lajiaan johonkin muuhun. Heistä tulee hyviä harrastajia kaikissa paikoissa, joten harrasta mitä haluat, ole fiksu pelaaja niin sinusta tulee hyvä jonain päivänä.

Nurdin

Nettivelhot

Tiedätte kai hakkerit? Jos tunnet hakkerin, niin suosittele häntä lopettamaan hakkerointi, koska siitä ei seuraa mitään hyvää. Hakkeroimalla voit tehdä mitä vaan: voit vaikka tunkeutua toisten pankkitileille tai tunkeutua hyvin salaisiin tietoihin.

Minun mielestäni hakkerit pitäisi vain poistaa, koska he aiheuttavat paljon harmia. Jos he jäävät kiinni, niin tulee siitä ainakin vankilareissu. Toivon, että nämä velhot vain katoavat joskus.

Rasmus

Valehteleminen

Valehteleminen on tosi väärä teko tässä elämässä! Valehtelemisen lanka on tosi lyhyt eli jos valehtelet jollekin, esimerkiksi äidille, isälle tai kaverille, niin koskaan voi tietää milloin se valhe paljastuu.

Siksi on olemassa sanonta: valehtelun lanka on lyhyt. Se valhe, jota voi luulla pieneksi, mutta ehkä maailman edessä se voi olla suuri valhe ja se voi viedä myös niin pahoihin ongelmiin. Silloin kukaan ei enää usko sinuun, vaikka olisit kadulla huutamassa apua. Kukaan ei enää usko sinuun, joten he eivät tule auttamaan, koska he arvaavat, että valehtelet heille.

Minun mielestäni on tosi paha asia valehdella, mieluummin puhuisi totta koska se helpottaa oloani ja se olisi parempaa. Mutta jos olet yksi niistä valehtelijoista, niin lopeta se, koska se voi myös viedä poliisia vaativiin ongelmiin. Muista: älä koskaan valehtele isoja juttuja. Sattumalta voi ehkä suusta tulla valheita, mutta yritä välttää myös niitä. Muista olla rehellinen!

Mozan

Valehteleminen

Minun mielestä valehteleminen on huono juttu, koska valehteleminen voi tuoda toiselle ihmiselle pahan mielen.

Valehtelemisen lanka on liian lyhyt. Esimerkiksi jos tänään valehtelit äidille tai isälle tai kaverille, niin hän voi saada valheesi selville huomenna, viikon tai kuukauden päästä - tai jopa vuoden päästä. Siksi ei kannata valehdella. Mieti sitä, että miksi valehteleminen on paha asia? Minäkin mietin sitä, ja jos saat vastauksen, niin jätä se omaan mieleen.

Melak

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Mielipide
 • Koululaisilta
 • Lasten uutiset
Luetuimmat
 1. 1

  Pommi räjähti konserttiareenan ulkopuolella

 2. 2

  Oppikirjojen kuvat johdattavat museovierailijan seikkailuihin

 3. 3

  Suomenlinnan koulussa valmistuu monipuolinen Suomi 100 -esitys

 4. 4

  Pyörien päällä kouluun – Hyväntekeväisyys innostaa lukemaan

 5. 5

  Ruotsi voitti jääkiekon maailmanmestaruuden – Suomi tuli neljänneksi

 6. 6

  Lasten uutiset lauantaina museossa

 7. 7

  Menetkö kouluun pyörällä?

 8. 8

  Mielipide: Kaikilla tulisi olla mahdollisuus kulkea kouluun haluamallaan tavalla

 9. 9

  Arvostettu presidentti kuoli viime viikolla

 10. 10

  Kuinka monta askelmaa on Tuomiokirkon portaissa?

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Pyörien päällä kouluun – Hyväntekeväisyys innostaa lukemaan

 2. 2

  Suomenlinnan koulussa valmistuu monipuolinen Suomi 100 -esitys

 3. 3

  Pommi räjähti konserttiareenan ulkopuolella

 4. 4

  Mielipide: Kaikilla tulisi olla mahdollisuus kulkea kouluun haluamallaan tavalla

 5. 5

  Menetkö kouluun pyörällä?

 6. 6

  Ruotsi voitti jääkiekon maailmanmestaruuden – Suomi tuli neljänneksi

 7. 7

  Kirjat kuljettavat lukijan mielikuvitusmaailmoihin

 8. 8

  Uutisvisa: Miksi Trumpin tekemisistä kohistaan?

 9. 9

  Aku Ankka ja kumppanit: Sokea nero

 10. 10

  Pyörän selässä koulumatka taittuu vikkelästi

 11. Näytä lisää