Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Harry Potter -kirjailija sai sananvapauspalkinnon

Palkinnon perusteluissa todettiin, että Harry Potter -teokset ovat opettaneet lapsille sekä kuuntelemisen että omien ajatusten jakamisen taitoja.

Lehdistönvapaus
 
Taika Dahlbom
Olivia Harris / Reuters
Kirjailija J.K. Rowling.
Kirjailija J.K. Rowling. Kuva: Olivia Harris / Reuters

American PEN -sananvapausjärjestö on myöntänyt vuoden 2016 sananvapauspalkinnon J. K. Rowlingille. Kirjailija on tunnettu Harry Potter -kirjasarjasta ja Robert Galbraith -salanimellä kirjoittamistaan dekkareista.

Palkinnon perusteluissa todettiin, että Harry Potter -teokset ovat opettaneet lapsille sekä kuuntelemisen että omien ajatusten jakamisen taitoja. Moraalisista valinnoista kertovat teokset auttavat lukijaa ymmärtämään itseään.

Toukokuussa juhlagaalassa jaettava palkinto on myönnetty aiemmin muun muassa Salman Rushdielle, Toni Morrisonille ja Margaret Atwoodille.

Viime vuonna Amerikan PEN sai runsaasti kritiikkiä jaettuaan vuosittaisen sananvapauspalkintonsa Charlie Hebdo -lehdelle.

HS.fi/lehdistonvapaus on koko vuoden 2016 kestävä hanke, jossa HS seuraa lehdistönvapaus- ja sananvapausaiheita ympäri maailman. Tämän artikkelin tekstisisältö on julkaistu Creative commons -lisenssillä, ja tekstisisällön uudelleenjulkaiseminen on luvallista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat