Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Meksikossa murhattiin jo kolmas toimittaja tänä vuonna

Meksikossa työskentelevien toimittajien turvallisuus huolettaa sananvapausjärjestöjä.

Lehdistönvapaus
 
Janne Puumalainen
ELIANA APONTE / REUTERS
Kuva: ELIANA APONTE / REUTERS

Meksikossa löytyi tiistaina jo kolmas maassa tänä vuonna murhattu toimittaja. Viranomaiset löysivät 32-vuotiaan Anabel Flores Salazarin ruumiin sidottuna ja puolialastomana tien varresta Pueblan osavaltiossa.

Salazar työskenteli rikostoimittajana El Sol de Orizaba -sanomalehdessä Pueblan naapuriosavaltiossa Veracruzissa. Aseistettu ryhmä sieppaisi kahden pienen lapsen äidin rynnäköimällä tämän kotiin maanantaina.

”Maailma katsoo jälleen kauhulla journalistin murhaa. Meksikon hallinnon pitää tiukentaa linjaansa toimittajiin kohdistuvista rikoksista rankaisemisessa. Muu on demokratian halventamista”, kommentoi sananvapausjärjestö PEN Internationalin johtaja Jennifer Clement keskiviikkona.

Monet sananvapausjärjestöt ovat ilmaisseet huolensa toimittajien turvallisuudesta maassa. Heille on vaadittu tiukempaa viranomaissuojelua. Järjestöt ovat huolissaan myös viranomaisten haluttomuudesta selvittää rikoksia.

Toimittajat ilman rajoja -järjestön mukaan Meksikossa on kuollut 2000-luvulla 89 toimittajaa, joiden työ on vahvistettu murhan motiiviksi.

Tammikuussa toimittajat Reinel Martínez Cerqueda ja Marcos Hernández Bautista ammuttiin peräkkäisinä päivinä Oazaxan osavaltiossa.

HS.fi/lehdistonvapaus on koko vuoden 2016 kestävä hanke, jossa HS seuraa lehdistönvapaus- ja sananvapausaiheita ympäri maailman. Tämän artikkelin tekstisisältö on julkaistu Creative commons -lisenssillä, ja tekstisisällön uudelleenjulkaiseminen on luvallista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat