Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huumekaupasta raportoinut radiotoimittaja murhattiin Filippiineillä

Maan viranomaisten välinpitämättömyys toimittajien turvallisuudesta huolettaa sananvapausjärjestöjä.

Lehdistönvapaus
 
Janne Puumalainen

Filippiiniläinen radiotoimittaja Elvis Banggoy Ordaniza murhattiin tiistaina kotonaan Poblacionin pikkukaupungissa Filippiineillä.

49-vuotias Orbaniza oli valmistamassa perheelleen illallista, kun pistoolilla aseistautunut mies ampui häntä kahdesti rintaan. Orbaniza kiidätettiin pikaisesti läheiseen sairaalaan, jossa hänet todettiin kuolleeksi.

Orbaniza työskenteli Filippiinien eteläosassa dxWO Power99 FM -radioasemalla, jossa hän oli tehnyt juttuja muun muassa alueella rehottavasta huumekaupasta ja laittomasta uhkapelibisneksestä. Hän oli myös kommunistisen kapinallisliike New People’s Armyn entinen jäsen.

Vuonna 2010 alkaneen Benigno Aquinon presidenttikauden aikana on murhattu jo 31 media-alan työntekijää, kertoo filippiiniläinen National Union of Journalists -järjestö. Orbanizan murha oli tämän vuoden ensimmäinen.

”Oli Ordanizan murhan motiivi sitten mikä tahansa, yksi asia on varmaa: Filippiinien hallinto epäonnistuu jatkuvasti näiden murhien estämisessä ja edellisten tapausten selvittämisessä. Vain kourallinen tappajista on tuomittu”, järjestö kertoo tiedotteessaan.

Myös monet muut toimittaja- ja sananvapausjärjestöt ovat nostaneet esiin maan viranomaisten välinpitämättömän suhtautumisen toimittajien turvallisuuteen.

Committee to Protect Journalist -järjestö listaa vuosittain maat, joissa tapettujen journalistien murhat jäävät useimmin selvittämättä. Viimeisimmässä listauksessa Filippiinit sijoitettiin neljänneksi Somalian, Irakin ja Syyrian jälkeen.

HS.fi/lehdistonvapaus on koko vuoden 2016 kestävä hanke, jossa HS seuraa lehdistönvapaus- ja sananvapausaiheita ympäri maailman. Tämän artikkelin tekstisisältö on julkaistu Creative commons -lisenssillä, ja tekstisisällön uudelleenjulkaiseminen on luvallista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat