Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkkilaislegenda Hakan Sükür oikeuteen presidentin loukkaamisesta

Turkin jalkapallomaajoukkueen kaikkien aikojen maalikuningasta uhkaa jopa neljän vuoden vankeustuomio presidentti Erdoganin loukkaamisesta Twitterissä.

Lehdistönvapaus
 
Janne Puumalainen
YIORGOS KARAHALIS / REUTERS
Hakan Sükür lopetti pelaajauransa vuonna 2008 Galatasarayn paidassa. Hän edusti seuraa ensimmäisen kerran jo vuonna 1992.
Hakan Sükür lopetti pelaajauransa vuonna 2008 Galatasarayn paidassa. Hän edusti seuraa ensimmäisen kerran jo vuonna 1992. Kuva: YIORGOS KARAHALIS / REUTERS

Turkin entistä maajoukkuehyökkääjää Hakan Süküria, 44, uhkaa jopa neljän vuoden vankeus maan presidentti Recep Tayyip Erdoganin loukkaamisesta Twitterissä, kertoo uutistoimisto AFP.

Turkin oikeus ilmoitti tänään ottavansa jutun käsittelyyn. Syyttäjien mukaan Sükür twiittasi useita viestejä, jotka loukkasivat presidentti Erdogania ja tämän poikaa. Käsittelyn on määrä alkaa lähiviikkoina.

Sükür kiistää twiittiensä olleen Erdogania loukkaavia, ja kertoo muuttaneensa Kaliforniaan perustaakseen urheiluakatemian. Hän ei ole vielä kommentoinut, aikooko olla läsnä oikeuden istunnoissa.

Turkin paidassa 112 kertaa esiintynyt Sükür on maansa kaikkien aikojen maalikuningas 51 maalillaan. Seurajoukkuetasolla hän edusti muun muassa Galatasarayta, Inter Milania ja Blackburn Roversia.

Hyökkääjä muistetaan myös MM-kisojen nopeimmasta maalista, jonka hän laukoi Etelä-Korean verkkoon vuoden 2002 pronssiottelussa 10,8 sekunnin pelin jälkeen.

Pelaajauransa jälkeen hänet valittiin Turkin parlamenttiin vuonna 2011 Erdoganin AKP-puolueen listoilta. Sükür kuitenkin erosi puolueesta vuonna 2013 Erdoganin lähipiiriä koskeneen korruptioskandaalin paljastuttua.

Erdoganin presidenttikaudella Turkin sananvapaustilanne on huonontunut entisestään, ja presidentin loukkaamisesta on annettu useita vankilatuomioita.

HS.fi/lehdistonvapaus on koko vuoden 2016 kestävä hanke, jossa HS seuraa lehdistönvapaus- ja sananvapausaiheita ympäri maailman. Tämän artikkelin tekstisisältö on julkaistu Creative commons -lisenssillä, ja tekstisisällön uudelleenjulkaiseminen on luvallista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat