Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ylen kolumnisti: Elämme mediaennakkoluulojen aikaa

Sami Koivisto arvioi, että perinteistä mediaa vastaan suunnattu kritiikki juontuu medialukutaidon ja journalismin tuntemisen heikkenemisestä.

Lehdistönvapaus
 
Taika Dahlbom

Miksi sosiaalisen median jutut vaikuttavat julkiseen keskusteluun voimakkaammin kuin perinteisten medioiden julkaisemat jutut? Yle uutisten sosiaalisen median toimittaja Sami Koivisto pohtii perinteiseen mediaan kohdistettuja ennakkoluuloja Näkökulma-kolumnissaan.

Sosiaalisen median nousu on rapauttanut luottamusta perinteiseen mediaan. Koivisto epäilee, ettei journalistin etiikan korostaminen vaikuta mediaennakkoluuloihin millään tavalla. Jo alunperinkin ennakkoluuloinen todellisuuskäsitys ruokkii epäilyksiä myös mediaa kohtaan.

Koivisto näkee sosiaalisen median vahvuutena ja samalla sen heikkoutena sen, ettei mikään taho valikoi kuka saa sanoa mitäkin. Samalla sananvapaudesta unohdetaan vastuu.

”Parasta suomalaisessa kansalaiskeskustelussa on se, että sananvapauden rajoituksia haluavat ovat kaikesta vihapuheesta huolimatta harvassa”, toteaa Koivisto.

Lehdistönvapaus.fi on Haaga-Helia ammattikorkeakoulun toimittajaopiskelijoiden tuottama sivusto, jossa seurataan sananvapausaiheita ympäri maailman vuoden 2016 ajan. Hankkeen rahoittaa Helsingin Sanomain Säätiö ja verkkoalustan sille tarjoaa Helsingin Sanomat. Tämän artikkelin tekstisisältö on julkaistu Creative commons -lisenssillä, ja tekstisisällön uudelleenjulkaiseminen on luvallista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat