Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Karjalainen: Kunnissa erilaisia käsityksiä työntekijöiden sananvapaudesta

Työntekijän lojaliteettivelvoitetta ja perustuslaillista oikeutta sananvapauteen arvotetaan kunnissa eri tavoin, uutisoi sanomalehti Karjalainen.

Lehdistönvapaus
 
Taika Dahlbom
JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA
Kuva: JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

Kunnissa ei ole yhtenäistä käytäntöä siitä, mitä kuntatyöntekijät saavat sanoa julkisesti kuntapäättäjien ratkaisuista. Sanomalehti Karjalainen kertoo, että Joensuussa ja Joensuun lähikunnissa työntekijän sananvapautta ja lojaliteettivelvollisuutta työnantajaa kohtaan arvotetaan hyvin eri tavoin.

Karjalaisen kuntien johtohenkilöille tekemän kyselyn mukaan Kiteellä on tiukka lojaliteettivelvoite. Työntekijä ei saa arvostella kunnan toimintaa julkisesti. Joensuussa ja Tohmajärvellä kunnan työntekijä saa arvostella kunnan toimintaa, mikäli sen tekee yksityishenkilönä, ei kunnan edustajana.

Eduskunnan oikeusasiamies on linjannut, että työnantaja voi puuttua viranhaltijan sananvapauteen ainoastaan lain mukaisin perustein, kertoo Karjalainen.

Lehdistönvapaus.fi on Haaga-Helia ammattikorkeakoulun toimittajaopiskelijoiden tuottama sivusto, jossa seurataan sananvapausaiheita ympäri maailman vuoden 2016 ajan. Hankkeen rahoittaa Helsingin Sanomain Säätiö ja verkkoalustan sille tarjoaa Helsingin Sanomat. Tämän artikkelin tekstisisältö on julkaistu Creative commons -lisenssillä, ja tekstisisällön uudelleenjulkaiseminen on luvallista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat