Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sananvapauden sankarittaret – nämä kolme naista vangittiin mielipiteidensä takia

Sananvapausjärjestö PEN International nostaa tänä naistenpäivänä esiin 3 naista, jotka ovat vangittuina tai odottavat tuomiota mielipiteidensä takia.

Lehdistönvapaus
 
Janne Puumalainen

Maailman vankiloissa istuu sadoittain ihmisiä, jotka on vangittu mielipiteidensä takia. Ympäri maailmaa paikalliset sekä kansainväliset sananvapaus- ja ihmisoikeusjärjestöt kampanjoivat jatkuvasti mielipidevankien vapauttamisen puolesta.

Mielipidevankeus rikkoo räikeästi YK:n yleismaailmallisessa ihmisoikeusjulistuksessa määriteltyä oikeutta mielipiteeseen, sananvapauteen ja uskonnonvapauteen.

Sananvapausjärjestö PEN International haluaa tänä naistenpäivänä muistaa erityisesti kolmea naista nostamalla heidän mielipidevankeutensa esiin. Alla olevassa kuvasarjassa esittelemme nämä naiset.

Lehdistönvapaus.fi on Haaga-Helia ammattikorkeakoulun toimittajaopiskelijoiden tuottama sivusto, jossa seurataan sananvapausaiheita ympäri maailman vuoden 2016 ajan. Hankkeen rahoittaa Helsingin Sanomain Säätiö ja verkkoalustan sille tarjoaa Helsingin Sanomat. Tämän artikkelin tekstisisältö on julkaistu Creative commons -lisenssillä, ja tekstisisällön uudelleenjulkaiseminen on luvallista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat