Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen lait ovat tarjolla avoimena datana

Avoimen datan toivotaan houkuttelevan sovelluskehittäjiä luomaan lakitietoutta edistäviä palveluja.

Lehdistönvapaus
 
Taika Dahlbom
Fakta

Korkeimman oikeuden päätösten yleisimmät aiheet asiasanahaun perusteella

1. Vahingonkorvaus

2. Oikeudenkäyntimenettely

3. Työsopimus

4. Konkurssi

5. Ylimääräinen muutoksenhaku

Suomen lait ja oikeuskäytäntö ovat olleet esillä finlex.fi -sivustolla vuodesta 1997. Lukija on on voinut etsiä lakitietoa Finlex-sivustolta hakusanojen avulla. Tänään julkaistu avoimen datan Semanttinen Finlex -palvelu tarjoaa Suomen lakitiedon keskeiset aineistot koneluettavassa muodossa.

Avoin data mahdollistaa Finlex-tietokannan sisältämän tiedon käsittelyn sovellusten ja tietojärjestelmien avulla, sillä avoimen tieto on esitetty muodossa, jota koneet ja ohjelmat ymmärtävät. Tällöin on mahdollista yhdistää ohjelman avulla toisiinsa nopeasti sellaisia tietoja, joiden etsiminen nykyisestä Finlex-tietokannasta on hankalaa.

Hankkeen toiveena on, että sovelluskehittäjät tarttuisivat avoimeen lakidataan ja kehittäisivät Finlexin säädös- ja oikeustapatietokantoihin liittyviä mobiili- ja tiedonhakupalveluita. Tällaiset palvelut voisivat tuoda lakitietoutta kansalaisten, yritysten ja hallinnon käytettäväksi entistä helpommin.

Lehdistönvapaus.fi on Haaga-Helia ammattikorkeakoulun toimittajaopiskelijoiden tuottama sivusto, jossa seurataan sananvapausaiheita ympäri maailman vuoden 2016 ajan. Hankkeen rahoittaa Helsingin Sanomain Säätiö ja verkkoalustan sille tarjoaa Helsingin Sanomat. Tämän artikkelin tekstisisältö on julkaistu Creative commons -lisenssillä, ja tekstisisällön uudelleenjulkaiseminen on luvallista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat