Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaleva: Venäjämielisten trollaus on vähentynyt

Valtioneuvoston viestintäjohtaja Markku Mantila arvioi lehdessä, että Venäjän näkökulmaa esille tuovat kommentit lisääntyvät taas keväällä.

Lehdistönvapaus
 
Taika Dahlbom

Sanomalehti Kaleva kertoo, että Valtioneuvoston viestintäjohtajan Markku Mantilan mukaan Suomeen kohdistuvia suuria lokakampanjoita ei ole viime aikoina havaittu. Informaatiokampanjoista on kuitenkin tullut pysyvä ilmiö.

Ilmiötä voi seurata esimerkiksi ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa koskevien nettiuutisten kommenteissa, kertoo Mantila. Hän uskoo, että tällainen kommentointi lisääntyy kun Suomessa aletaan keskustella Nato-selvityksestä ja ulko- ja turvallisuuspoliittisesta selonteosta. Mantilan mukaan virkamiehiä on koulutettu havainnoimaan informaatiovaikuttamista, mutta paras ase nettitrolleja vastaan on hyvä yleissivistys.

Kalevan mukaan Mantila näkee, trollaus-ilmiöstä on hyvä keskustella julkisuudessa.

”Suuren yleisön on hyvä tietää, ettei sosiaalisessa mediassa tai netissä oleva aineisto aina suinkaan ole tavanomaista mielipiteenmuodostusta.”

Lehdistönvapaus.fi on Haaga-Helia ammattikorkeakoulun toimittajaopiskelijoiden tuottama sivusto, jossa seurataan sananvapausaiheita ympäri maailman vuoden 2016 ajan. Hankkeen rahoittaa Helsingin Sanomain Säätiö ja verkkoalustan sille tarjoaa Helsingin Sanomat. Tämän artikkelin tekstisisältö on julkaistu Creative commons -lisenssillä, ja tekstisisällön uudelleenjulkaiseminen on luvallista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat