Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pekka Haavisto MTV:n haastattelussa: Vihapuheen ei pitäisi antaa pilata internetiä

Kansanedustajan mielestä keskustelukulttuuri paranisi, jos sosiaalisessa mediassa vaadittaisiin omalla nimellä esiintymistä.

Lehdistönvapaus
 
Janne Puumalainen
VESA MOILANEN / LEHTIKUVA
Pekka Haavisto
Pekka Haavisto Kuva: VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

Kansanedustaja ja rauhanvälittäjä Pekka Haavisto (vihr) toivoo MTV:n haastattelussa muutosta internetin keskustelukulttuuriin. Viime aikoina erityisesti maahanmuuttokeskusteluissa yleistynyttä vihapuhetta hän pitää vaarallisena piirteenä sosiaalisessa mediassa.

Haaviston mielestä internetissä pitäisi pyrkiä enemmän kohti aitoa dialogia, jossa esitetään omia ja kuunnellaan toisten argumentteja pyrkien edes jonkinlaiseen yhteisymmärrykseen vastapuolen kanssa.

”Vihapuheelle ei pitäisi antaa valtaa, eikä sen pitäisi antaa pilata kommunikaatiovälineitämme, kuten internetiä.”

Haavisto ehdottaa haastattelussa nimimerkkien takaa kommentoinnin poistamista nettikeskusteluista. Hän arvioi, että rekisteröitymisen ja omalla nimellä kirjoittamisen vaatiminen parantaisi keskustelukulttuuria.

”Se on kuin normaalia keskustelua, että tiedämme kenen kanssa puhumme”, kansanedustaja perustelee ehdotustaan.

Viime viikolla Helsingin Sanomien haastattelema Tampereen yliopiston tutkija Paula Haara ei usko, että vihapuhe vähenisi anonymiteetin poistamisella keskusteluista. Sen sijaan hän arvioi sen kaventavan kansalaisten perusoikeuksia, kuten sananvapautta, ilmaisunvapautta ja yksityisyydensuojaa.

Lehdistönvapaus.fi on Haaga-Helia ammattikorkeakoulun toimittajaopiskelijoiden tuottama sivusto, jossa seurataan sananvapausaiheita ympäri maailman vuoden 2016 ajan. Hankkeen rahoittaa Helsingin Sanomain Säätiö ja verkkoalustan sille tarjoaa Helsingin Sanomat. Tämän artikkelin tekstisisältö on julkaistu Creative commons -lisenssillä, ja tekstisisällön uudelleenjulkaiseminen on luvallista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat