Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Erdoğan haluaa laajentaa terrorismin määritelmää Turkissa

Turkin presidentti otti kantaa maan rikoslakiin Ankaran pommi-iskun jälkeen. Hän on syyttänyt monia toimittajia ja oppositiopoliitikoita terrorismin tukemisesta.

Lehdistönvapaus
 
Janne Puumalainen
UMIT BEKTAS / REUTERS
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan.
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan. Kuva: UMIT BEKTAS / REUTERS

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan linjasi maanantaina pitämässään puheessa, että terrorismin määritelmää maan rikoslaissa tulisi muuttaa mahdollisimman pian.

Erdoğanin mielestä terroristiksi pitäisi kutsua myös niitä, jotka kannattavat terrorismia tai yllyttävät siihen. He ovat presidentin mielestä yhtä syyllisiä terrorismiin, kuin iskujen toteuttajat.

”Terroristeiksi pitäisi kutsua myös heitä, jotka käyttävät asemaansa hyväkseen terroristien auttamiseksi, oli kyseessä sitten akateemikko, kansanedustaja, kirjailija, journalisti tai kansalaisaktivisti. Titteli ei muuta sitä tosiasiaa, että hän on terroristi”, Erdoğan julisti.

Turkissa on viime aikoina tehty useita terrori-iskuja, joista viimeisin vaati sunnuntaina ainakin 37 ihmisen hengen maan pääkaupungissa Ankarassa.

Erdoğan on syyttänyt monia maan hallinnosta kriittisesti kirjoittavia toimittajia Turkin valtion vastaisesta toiminnasta ja terrorismin tukemisesta.

Lehdistönvapaus.fi on Haaga-Helia ammattikorkeakoulun toimittajaopiskelijoiden tuottama sivusto, jossa seurataan sananvapausaiheita ympäri maailman vuoden 2016 ajan. Hankkeen rahoittaa Helsingin Sanomain Säätiö ja verkkoalustan sille tarjoaa Helsingin Sanomat. Tämän artikkelin tekstisisältö on julkaistu Creative commons -lisenssillä, ja tekstisisällön uudelleenjulkaiseminen on luvallista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat