Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lehdistönvapauden rajoittaminen Turkissa jatkuu – Der Spiegel poistuu maasta

Saksalaislehti vetää kirjeenvaihtajansa pois Turkista, koska maan viranomaiset kieltäytyivät uusimasta tämän lehdistölupaa.

Lehdistönvapaus
 
Janne Puumalainen
CHRISTIAN CHARISIUS / REUTERS
Kuva: CHRISTIAN CHARISIUS / REUTERS

Saksan suurin viikkolehti Der Spiegel ilmoitti tänään torstaina vetävänsä kirjeenvaihtajansa pois Turkista, kertoo uutistoimisto AFP.

Lehti tiedotti olleensa pakotettu kutsumaan kirjeenvaihtajansa Hasnain Kazimin pois maasta, koska Turkin viranomaiset eivät suostuneet uusimaan hänen lehdistölupaansa.

”Kazim ei saanut lehdistölupaansa jatkoa Turkin viranomaisilta kuukausia jatkuneista yrityksistä huolimatta – hän ei siis pysty enää työskentelemään maassa vapaasti”, Spiegelin tiedotteessa todetaan.

Spiegelin päätoimittajiin kuuluva Florian Harms paheksui tiedotteessa Turkin viranomaisten toimintaa ja sanoi sen loukkaavan lehdistönvapautta. Hänen mielestään Kazim on raportoinut viime vuosina erinomaisella tavalla Turkin poliittisista ja yhteiskunnallisista tapahtumista.

AFP kertoo saaneensa diplomaattilähteeltä tiedon, että Turkin pääministeri Ahmet Davutoglun komennossa oleva media-asioista vastaava virasto olisi eväämässä lehdistöluvat kahdeksalta maassa työskentelevältä saksalaistoimittajalta. Saksalaisia toimittajia työskentelee maassa yhteensä noin kaksikymmentä.

Turkki on viime aikoina syyllistynyt useisiin lehdistönvapauden ja sananvapauden loukkauksiin. Alla olevan aikajanan avulla voit selata tämän vuoden sananvapausuutisia maasta.

Lehdistönvapaus.fi on Haaga-Helia ammattikorkeakoulun toimittajaopiskelijoiden tuottama sivusto, jossa seurataan sananvapausaiheita ympäri maailman vuoden 2016 ajan. Hankkeen rahoittaa Helsingin Sanomain Säätiö ja verkkoalustan sille tarjoaa Helsingin Sanomat. Tämän artikkelin tekstisisältö on julkaistu Creative commons -lisenssillä, ja tekstisisällön uudelleenjulkaiseminen on luvallista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat