Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saudibloggaaja Raif Badawille sananvapauspalkinto

Palkinto myönnettiin mielipidevangille esimerkillisestä rohkeudesta.

Lehdistönvapaus
 
Riikka Kajander
ENSAF HAIDAR / PEN INTERNATIONAL
Raif Badawi
Raif Badawi Kuva: ENSAF HAIDAR / PEN INTERNATIONAL

Saudiarabialainen toisinajattelija Raif Badawi on saanut International Publishers Association -järjestön myöntämän Prix Voltaire -palkinnon ”esimerkillisestä rohkeudesta” sananvapauden puolestapuhujana.

32-vuotias Badawi on ollut vangittuna vuodesta 2012 lähtien. Vuonna 2014 hänet tuomittiin islamin halventamisesta kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen, kärsimään tuhat ruoskaniskua sekä maksamaan noin 225 000 euron suuruisen sakon.

Badawi on kirjoittanut blogia ja perustanut nettiin keskustelufoorumin, jossa käytiin keskustelua uskonnollisista ja poliittisista kysymyksistä. Hän on myös yksi kielletyn Saudi Liberial Network -järjestön perustajajäsenistä.

IPA:n Prix Voltaire -palkintorahan arvo on noin 9500 euroa. Raif Badawin vaimo Ensaf Haidar Mohammed vastaanotti palkinnon vangitun miehensä puolesta Lontoossa sunnuntaina.

Mohammedin mukaan palkintorahan avulla jatketaan kampanjointia hänen miehensä vapauttamiseksi sekä tullaan edistämään sananvapautta Saudi-Arabiassa.

Lehdistönvapaus.fi on Haaga-Helia ammattikorkeakoulun toimittajaopiskelijoiden tuottama sivusto, jossa seurataan sananvapausaiheita ympäri maailman vuoden 2016 ajan. Hankkeen rahoittaa Helsingin Sanomain Säätiö ja verkkoalustan sille tarjoaa Helsingin Sanomat. Tämän artikkelin tekstisisältö on julkaistu Creative commons -lisenssillä, ja tekstisisällön uudelleenjulkaiseminen on luvallista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat