Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sananvapaus­järjestö: Suomi edelleen ykkönen lehdistön­vapaudessa – Turkin tilanne heikkeni entisestään

Puola putosi lähes kolmekymmentä sijaa Toimittajat ilman rajoja -järjestön raportissa.

Lehdistönvapaus
 
Janne Puumalainen
REUTERS
Mellakkapoliisit saartoivat Turkin suurimman oppositiolehden Zamanin työntekijöitä tämän vuoden maaliskuussa. Turkin sijoitus uudessa lehdistönvapausindeksissä on 151.
Mellakkapoliisit saartoivat Turkin suurimman oppositiolehden Zamanin työntekijöitä tämän vuoden maaliskuussa. Turkin sijoitus uudessa lehdistönvapausindeksissä on 151. Kuva: REUTERS

Toimittajat ilman rajoja -järjestö arvioi Suomen lehdistönvapaustilanteen maailman parhaaksi tänään julkaistussa lehdistönvapausindeksissä. Suomi on pitänyt indeksin kärkisijaa hallussaan vuodesta 2009 lähtien.

Vuosittain julkaistavassa raportissa järjestö arvioi 180 maan lehdistönvapaustilannetta muun muassa sen perusteella, miten itsenäisesti media saa toimia ja millaista lainsäädäntöä mediaan kohdistetaan. Tärkeänä järjestö pitää myös toimittajien riippumattomuuden ja turvallisuuden ylläpitämistä. Tämän vuoden indeksi perustuu viime vuoden tietoihin.

Indeksin toisella sijalla on Alankomaat ja kolmantena Norja. Huonoin lehdistönvapaustilanne on Eritreassa, joka sijoittui viimeiseksi ennen Pohjois-Koreaa.

Euroopan suurin putoaja tämän vuoden indeksissä oli Puola, joka tippui sijalta 18 sijalle 47. Puolan hallitus pyrkii uudella medialailla kontrolloimaan maan julkista mediaa.

Toimittajat ilman rajoja vähensi Turkin pisteitä indeksissä roimasti, mutta maan sijoitus listauksessa heikkeni vain kahdella pykälällä sijalle 151. Presidentti Recep Tayyip Erdoğanin johdolla maa on sulkenut useita oppositiolehtiä ja monia toimittajia syytetään kunnianloukkauksista tai vakoilusta.

Lehdistönvapaus.fi on Haaga-Helia ammattikorkeakoulun toimittajaopiskelijoiden tuottama sivusto, jossa seurataan sananvapausaiheita ympäri maailman vuoden 2016 ajan. Hankkeen rahoittaa Helsingin Sanomain Säätiö ja verkkoalustan sille tarjoaa Helsingin Sanomat. Tämän artikkelin tekstisisältö on julkaistu Creative commons -lisenssillä, ja tekstisisällön uudelleenjulkaiseminen on luvallista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat