Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Toimittajia vahingoitettu mielenosoituksissa Egyptissä

Egyptin poliisi esti toimittajien työskentelyä mielenosoituksissa Kairossa ja Alexandriassa.

Lehdistönvapaus
 
Riikka Kajander
AMR ABDALLAH DALSH / REUTERS
Mellakkapoliisi Kairon mielenosoituksessa
Mellakkapoliisi Kairon mielenosoituksessa Kuva: AMR ABDALLAH DALSH / REUTERS

Ainakin kaksi toimittajaa loukkaantui Egyptin poliisin häirittyä toimittajia mielenosoituksissa maan pääkaupungissa Kairossa ja Aleksandriassa viime perjantaina.

Poliisi ampui toimittajaa ja valokuvaajaa kumiluodeilla Kairon Tahrir-aukiolla ja ainakin kahdeksan toimittajaa pidätettiin tuntien ajaksi eri puolilla Egyptiä.

Tuhannet ihmiset osoittivat mieltään eri puolilla Egyptiä, kun maan hallitus oli 9. huhtikuuta ilmoittanut aikeestaan siirtää Punaisella merellä sijaitsevat Tiran- ja Sanafir -saaret Saudi-Arabialle.

Mielenosoituksissa protestoitiin presidentti Abdel Fattah el-Sisiä ja hänen hallitustaan vastaan. Egyptissä on järjestetty mielenosoituksia siitä lähtien, kun maan ensimmäinen demokraattisesti valittu presidentti Mohammed Mursi syrjäytettiin sotilasvallankaappauksessa heinäkuussa 2013. Asevoimien johtaja el-Sisistä tuli maan presidentti kesäkuussa 2014.

Egyptin ihmisoikeusjärjestö Journalists Against Torture Observatory (JATO) kertoi toimittajien häirinnästä viime viikolla.

”Egyptin hallituksella on velvollisuus varmistaa toimittajien turvallisuus kaikissa olosuhteissa”, CPJ -järjestön Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan koordinaattori Sherif Mansour sanoi. ”Vetoamme Egyptin korkeimpiin viranomaisiin, jotta toimittajia ei vahingoiteta tai häiritä heidän raportoidessaan mielenosoituksista.”

Lehdistönvapaus.fi on Haaga-Helian toimittajaopiskelijoiden tuottama sivusto, jossa seurataan sananvapausaiheita ympäri maailman vuoden 2016 ajan. Hankkeen rahoittaa Helsingin Sanomain Säätiö, ja verkkoalustan sille tarjoaa Helsingin Sanomat. Tämän artikkelin tekstisisältö on julkaistu Creative Commons -lisenssillä, ja tekstisisällön uudelleenjulkaisu on luvallista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat