Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkki käännytti toimittajia Istanbulin lentokentällä

Kahden saksalaismedian ja venäläisen Sputnik Newsin edustajat käännytettiin viime viikolla paluumatkalle Atatürkin lentokentällä Istanbulissa.

Lehdistönvapaus
 
Janne Puumalainen
MURAD SEZER / REUTERS
Matkustajia Atatürkin kansainvälisellä lentokentällä Istanbulissa tämän vuoden maaliskuussa.
Matkustajia Atatürkin kansainvälisellä lentokentällä Istanbulissa tämän vuoden maaliskuussa. Kuva: MURAD SEZER / REUTERS

Lehtitietojen mukaan Turkin viranomaiset käännyttivät viime viikolla journalisteja Atatürkin kansainvälisellä lentokentällä Istanbulissa. Kahden saksalaismedian edustajille kerrottiin heidän olevan ”mustalla listalla”, jolla olevat henkilöt eivät saa tulla maahan.

Viimeisin tapaus on lauantailta, jolloin saksalaislehti Bildin valokuvaaja Giorgios Moutafis pysäytettiin Istanbulin lentokentälle. Myös Reutersille pakolaiskriisiä kuvannut kreikkalainen oli matkalla Ateenasta Istanbulin kautta Libyaan kuvaamaan pakolaisia.

Bildin mukaan viranomaiset estivät kuvaajan maahantulon, koska tämän nimi oli maahantulokiellossa olevien listalla. Moutafisille ei kerrottu, miksi hän on listalle joutunut. Hänet lähetettiin takaisin Ateenaan ensimmäisellä lennolla sunnuntaina.

Tiistaina Saksan yleisradioyhtiö ARD:n televisiotoimittaja Volker Schwenk otettiin kiinni Atatürkilla. Hän oli matkalla Turkin ja Syyrian rajalle tekemään juttua pakolaisleireiltä. Schwenkiä pidettiin kiinniotettuna kaksitoista tuntia, jonka jälkeen hänet päästettiin lennolle takaisin asemapaikalleen Kairoon.

Tiistaina myös Venäjän valtion omistama uutissivusto Sputnik News kertoi, että sen Istanbulin toimituksen johtaja Tural Kerimov pysäytettiin Atatürkin lentokentälle ja käännytettiin takaisin Venäjälle.

Maahantulokieltojen lisäksi Turkki on tänä vuonna karkottanut maasta useita ulkomaisia kirjeenvaihtajia. Viime viikolla julkaistussa 180 maan lehdistönvapausindeksissä Turkki sijoittui sijalle 151.

Lehdistönvapaus.fi on Haaga-Helian toimittajaopiskelijoiden tuottama sivusto, jossa seurataan sananvapausaiheita ympäri maailman vuoden 2016 ajan. Hankkeen rahoittaa Helsingin Sanomain Säätiö, ja verkkoalustan sille tarjoaa Helsingin Sanomat. Tämän artikkelin tekstisisältö on julkaistu Creative Commons -lisenssillä, ja tekstisisällön uudelleenjulkaisu on luvallista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat