Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaksi intialaista toimittajaa ammuttiin vuorokauden aikana

Toimittajat tapettiin erillisissä tapauksissa Intian itäosissa.

Lehdistönvapaus
 
Riikka Kajander
ANDREW YATES
Intia on maailman vaarallisimpia maita toimittajille.
Intia on maailman vaarallisimpia maita toimittajille. Kuva: ANDREW YATES

Kaksi toimittajaa ammuttiin kuoliaaksi itä-Intiassa vuorokauden sisällä. Sanomalehti Hindustanin toimituspäällikkö Rajdeo Ranjan ammuttiin lähietäisyydeltä Biharin osavaltiossa perjantai-iltana, kun hän oli ajamassa kotiin moottoripyörällään.

”Ranjan on saattanut kirjoittaa asioita joistain henkilöistä, mikä on johtanut hänen ampumiseensa”, kertoi paikallinen poliisi uutistoimisto AFP:lle.

Televisiotoimittaja Akhilesh Pratap Singh oli niin ikään palaamassa moottoripyörällään kotiin, kun tuntemattomat hyökkääjät ampuivat hänet myöhään torstaina Jharkhandissa, Biharin naapuriosavaltiossa.

Paikallisen poliisin mukaan Singhin tapon motiivi on vielä epäselvä.

Kansainvälinen sananvapausjärjestö Toimittajat ilman rajoja nimesi Intian Aasian vaarallisimmaksi maaksi toimittajille vuonna 2015. Järjestön uusimmassa lehdistönvapausindeksissä Intia on sijalla 133, kun listalla on yhteensä 180 maata.

Intiassa toimittajat joutuvat usein kokemaan häirintää ja uhkailua työnsä vuoksi poliisin, poliitikkojen, virkamiesten ja rikollisjengien toimesta.

Lehdistönvapaus.fi on Haaga-Helian toimittajaopiskelijoiden tuottama sivusto, jossa seurataan sananvapausaiheita ympäri maailman vuoden 2016 ajan. Hankkeen rahoittaa Helsingin Sanomain Säätiö, ja verkkoalustan sille tarjoaa Helsingin Sanomat. Tämän artikkelin tekstisisältö on julkaistu Creative Commons -lisenssillä, ja tekstisisällön uudelleenjulkaisu on luvallista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat