Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vietnam esti BBC:n toimittajaa raportoimasta Obaman vierailun aikana

BBC:n kirjeenvaihtajan työlupa evättiin ja yhtiön uutisointi Vietnamista kiellettiin kokonaan.

Lehdistönvapaus
 
Riikka Kajander
CARLOS BARRIA REUTERS
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama puhui tänään Vietnamin pääkaupungissa Hanoissa. BBC:n toimittajia on kielletty raportoimasta maan asioista vierailun aikana.
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama puhui tänään Vietnamin pääkaupungissa Hanoissa. BBC:n toimittajia on kielletty raportoimasta maan asioista vierailun aikana. Kuva: CARLOS BARRIA REUTERS

Vietnamin viranomaiset ovat kieltäneet Iso-Britannian yleisradioyhtiö BBC:n raportoinnin maassaan Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman kolmipäiväisen vierailun aikana.

BBC:n Bangkokin kirjeenvaihtaja Jonathan Head ilmoitti eilen, että yleisradioyhtiön työskentely Vietnamissa on yllättäen kielletty.

Vietnamin viranomaiset olivat epäilleet Headin tavanneen maan tunnetuimman hallitusta kritisoineen Nguyen Quang An. Vaikka väitteet tapaamisesta kyettiin todistamaan vääriksi, ei viranomaiset kumonneet toimittajan kieltoa työskennellä Vietnamissa Obaman vierailun aikana.

Vietnamin ulkoministeriö ei ole kommentoinut tapausta.

Committee to Protect Journalists -järjestö on tuominnut sensuroinnin ja toivonut Obaman ottavan vierailunsa aikana selkeästi kantaa toimittajien työn estämiseen maassa.

Vietnamin politiikkaa hallitsee kansalaisoikeuksia polkeva kommunistinen puolue. Maa on estänyt ennenkin BBC:n uutisointia, sillä yleisradioyhtiö on sen vietnaminkielisillä sivuillaan raportoinut maan ihmisoikeuksiin liittyvistä ongelmista.

Viime viikolla Vietnamissa syntyi kohu, kun maan rannikolle ajautui miljoonia kuolleita kaloja. Vietnamin ympäristöministerin myönnettyä laittoman päästöputken olemassaolon mielenosoittajat yrittivät järjestää kolmatta mielenilmaisua vietnamilaistehtaan toimia vastaan. Tapahtuman järjestämisessä apuna käytettyyn Facebookiin ei yllättäen päässyt lainkaan. Myös Instagramiin pääsyssä oli ongelmia.

Kansainvälisen Toimittajat ilman rajoja -järjestön vuosittain julkaiseman Lehdistönvapaus-indeksin viimeisimmässä raportissa Vietnam on sijalla 175, kun maita on yhteensä 180.

Lehdistönvapaus.fi on Haaga-Helian toimittajaopiskelijoiden tuottama sivusto, jossa seurataan sananvapausaiheita ympäri maailman vuoden 2016 ajan. Hankkeen rahoittaa Helsingin Sanomain Säätiö, ja verkkoalustan sille tarjoaa Helsingin Sanomat. Tämän artikkelin tekstisisältö on julkaistu Creative Commons -lisenssillä, ja tekstisisällön uudelleenjulkaisu on luvallista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat