Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kapinallisryhmä vapautti Kolumbiassa etsityt toimittajat

Kapinallisryhmä ELN luovutti kaappaamansa toimittajat katolilaispappien johtamalle delegaatiolle viime perjantaina.

Lehdistönvapaus
 
Janne Puumalainen
REUTERS
Läheiset tervehtivät perjantai-iltana vapautunutta Diego D'Pablosia Norte de Santanderin pääkaupungissa Cúcutassa.
Läheiset tervehtivät perjantai-iltana vapautunutta Diego D'Pablosia Norte de Santanderin pääkaupungissa Cúcutassa. Kuva: REUTERS

Kolumbialainen kapinallisryhmä ELN on vapauttanut maan pohjoisosassa etsityt toimittajat. Espanjalaislehti El Mundon kirjeenvaihtaja Salud Hernandéz ja kolumbialaisen televisiokanavan työntekijät Diego D’Pablos ja Carlos Melo luovutettiin katolilaispappien johtamalle delegaatiolle viime viikon perjantaina.

Hernandéz katosi reilu viikko sitten lauantaina ollessaan tekemässä juttua huumekaupasta Norte de Santanderin maakunnassa. D’Pablos ja Melo katosivat samalla alueella kolme päivää myöhemmin raportoidessaan Hernandézin katoamisesta.

Päivää ennen toimittajien vapautumista Kolumbian hallitus tiedotti maan toiseksi suurimman kapinallisryhmän ELN:n olevan katoamisten takana. ELN:n on marxistinen ryhmittymä, jolla on The Guardianin mukaan noin 1 200 taistelijaa.

Salud Hernandéz tunnetaan erityisesti kolumneistaan, joissa hän on ollut kriittinen niin kapinallisryhmiä kuin Kolumbian hallitusta kohtaan. Hän kertoi lehdistötilaisuudessa ELN:n kapinallisten kohdelleen häntä ja kolumbialaistoimittajia hyvin.

Norte de Santander tunnetaan epävakaana konfliktialueena, jossa monet kapinallisryhmät ja rikollisjengit toimivat. Ryhmät harjoittavat laajamittaista huumekauppaa ja salakuljetustoimintaa Venezuelan rajan yli.

Viime aikoina kapinallisryhmät ovat useaan otteeseen ottaneet panttivankeja painostaakseen maan hallitusta ja käyttääkseen heitä pelinappuloina neuvotteluissa. Toimittajien vapauttamisen toivotaan vauhdittavan maan hallituksen ja ELN:n välisiä rauhanneuvotteluja, joiden piti alkaa jo maaliskuussa.

Lehdistönvapaus.fi on Haaga-Helian toimittajaopiskelijoiden tuottama sivusto, jossa seurataan sananvapausaiheita ympäri maailman vuoden 2016 ajan. Hankkeen rahoittaa Helsingin Sanomain Säätiö, ja verkkoalustan sille tarjoaa Helsingin Sanomat. Tämän artikkelin tekstisisältö on julkaistu Creative Commons -lisenssillä, ja tekstisisällön uudelleenjulkaisu on luvallista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat