Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Putinia pilkkaava parodiatili alkoi taas toimia Twitterissä – Twitter sulki tilin tiistaina

Mikroblogipalvelu Twitter on viime aikoina sulkenut useita Venäjän johtoa parodioivia tilejä.

Lehdistönvapaus
 
Janne Puumalainen
SERGEI KARPUKHIN / REUTERS
Venäjän presidentti Vladimir Putin
Venäjän presidentti Vladimir Putin Kuva: SERGEI KARPUKHIN / REUTERS

Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia viestipalvelussa Twitterissä pilkkaava @DarthPutinKGB-käyttäjätili alkoi keskiviikkoiltana taas toimia.

Twitter oli sulkenut tilin tiistaina.

Keskiviikkoiltana taas aktivoitunut tili ilmoitti sille ominaiseen tyyliin, että ”turvallisuuspalveluni ovat estäneet taas yhden CIA:n yrityksen vaihtaa Venäjän johto”.

Putinia parodioivalla englanninkielisellä tilillä on noin 58 000 seuraajaa. Sen satiiriset tviitit ovat hauskuttaneet Twitterissä yleisöään vuodesta 2013 lähtien.

Twitterin edustaja ei halunnut kommentoida verkkolehti Politicolle yksittäisen tilin sulkemista, vaan viittasi palvelun parodiatilejä koskeviin käyttöehtoihin. Ohjeissa kerrotaan muun muassa, että tilin esittelytekstissä tulee ilmaista sen luonne esimerkiksi sanoilla parodia, fani tai vale.

Vaikka sana parodia esiintyikin @DarthPutinKGB-tilin esittelytekstissä, ei siinä suoraan ilmaistu, että kyseessä on parodia. Esittelytekstissä todettiin ”tarjoilen teetä kaikille, jotka kutsuvat tätä parodiaksi”.

Viime aikoina Twitter on poistanut myös muita Venäjän johtoa ja viranomaisia parodioivia tilejä. Osa tileistä on kuitenkin jo palautettu toimintaan, kuten maan ulkoministeri Sergei Lavrovia parodioiva @SovietSergey-tili. Se ehti olla noin viikon jäädytettynä.

Kun @DarthPutinKGB-tilin sulkeminen huomattiin, kiirehtivät monet Twitterin käyttäjät puolustamaan poistettua parodiatiliä ja vaatimaan sen palauttamista. Monen mielestä tilin parodialuonne on ollut ilmiselvää ja sen poistaminen perusteetonta. Heidän joukossaan oli muun muassa Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves.

Lehdistönvapaus.fi on Haaga-Helian toimittajaopiskelijoiden tuottama sivusto, jossa seurataan sananvapausaiheita ympäri maailman vuoden 2016 ajan. Hankkeen rahoittaa Helsingin Sanomain Säätiö, ja verkkoalustan sille tarjoaa Helsingin Sanomat. Tämän artikkelin tekstisisältö on julkaistu Creative Commons -lisenssillä, ja tekstisisällön uudelleenjulkaisu on luvallista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat