Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinan ulkoministeri tulistui Kanadassa, kun toimittaja kysyi ihmisoikeuksista

Ministeri haukkui kanadalaistoimittajan kysymyksen Kiinan ihmisoikeustilanteesta ”ylimieliseksi”.

Lehdistönvapaus
 
Riikka Kajander
CHRIS WATTIE REUTERS
Kiinan ulkoministeri Wang Yi tapasi Kanadan ulkoministeri Stéphane Dionin Ottawassa eilen.
Kiinan ulkoministeri Wang Yi tapasi Kanadan ulkoministeri Stéphane Dionin Ottawassa eilen. Kuva: CHRIS WATTIE REUTERS

Kiinan ulkoministeri Wang Yi haukkui valtiovierailunsa aikana toimittajan Kanadassa keskiviikkona, kun Yilta kysyttiin Kiinan ihmisoikeustilanteesta.

Wang Yi oli Ottawassa tapaamassa Kanadan pääministeriä Justin Trudeauta ja ulkoministeriä Stéphane Dionia.

Lehdistötilaisuudessa toimittaja Amanda Connolly iPolitics-julkaisusta kysyi Kiinan ulkoministeriltä, mitä maa aikoo tehdä ihmisoikeuksilleen ja tapaukselle, jossa Kiina pitää kanadalaispariskuntaa vangittuna vakoilusta epäiltynä.

”Kysymyksesi on täynnä ennakkoluuloja ja ylimielisyyttä”, Wang sanoi suuttuneena. ”Älä kysy tällaisia vastuuttomia kysymyksiä uudelleen.”

”Kiinan ihmisoikeusasioista tietävät parhaiten kiinalaiset, et sinä”, Wang jatkoi tunteenpurkaustaan. ”Sinulla ei ole oikeutta puhua. Tätä on täysin mahdotonta hyväksyä”.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Kiina tuomitsee usein muiden maiden kritiikin maansa ihmisoikeuksista, mutta pidättäytyy näin vahvoista kannanotoista ulkomailla.

Kiinan presidentti Xi Jinping on sen sijaan viime vuonna myöntänyt Lontoon-vierailullaan Kiinan ihmisoikeusasioissa olevan parantamisen varaa.

Lehdistönvapaus.fi on Haaga-Helian toimittajaopiskelijoiden tuottama sivusto, jossa seurataan sananvapausaiheita ympäri maailman vuoden 2016 ajan. Hankkeen rahoittaa Helsingin Sanomain Säätiö, ja verkkoalustan sille tarjoaa Helsingin Sanomat. Tämän artikkelin tekstisisältö on julkaistu Creative Commons -lisenssillä, ja tekstisisällön uudelleenjulkaisu on luvallista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat