Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Texasissa tutkitaan toimittajan murhaa

Freelance-toimittaja Jay Torresin ruumis löydettiin maanantai-iltana Dallasin naapurikaupungissa Garlandissa.

Lehdistönvapaus
 
Janne Puumalainen

Freelance-toimittaja Jacinto Hernández Torres, 57, löydettiin maanantaina kuolleena Garlandin kaupungissa, Texasin osavaltiossa. Dallas–Fort Worth -metropolialueeseen kuuluvan Garlandin poliisi tiedotti keskiviikkona, että ruumiin uskotaan lojuneen ammuttuna talon takapihalla useita päiviä. Tapausta tutkitaan murhana, kertoo Fox News.

Jay Torresina tunnettu journalisti muutti Meksikosta Yhdysvaltoihin vuonna 1979 tavoitellakseen unelma-ammattiaan. Hän teki toimittajana yli 20 vuotta kestäneen uran, mutta työskenteli samaan aikaan myös kiinteistövälittäjänä ja -sijoittajana.

Suuren osan jutuistaan hän teki fortworthilaisen Star-Telegram-lehden espanjankieliselle La Estrella -julkaisulle. Jutuissaan hän käsitteli usein paikallisia yhteiskuntaan, erityisesti latinoyhteisöön, liittyviä aiheita.

Torresin tytär Aline Torres kertoi keskiviikkona lehdistötilaisuudessa, ettei ollut saanut isäänsä yhteyttä viime perjantaista lähtien. Hän sanoi uskovansa, että Torresin tekemällä journalismilla on yhteys hänen kuolemaansa. Tyttären mukaan Torres oli viime aikoina ollut tekemässä juttuja laittomasta maahanmuutosta ja ihmiskaupasta.

Torresin lapset kertoivat tekevänsä yhteistyötä Garlandin poliisin kanssa, jotta murhaaja ja hänen motiivinsa saadaan selville.

”Työskentelemme kovasti selvittääksemme mitä tapahtui. Käymme tarkkaan läpi kaikki tähän murhaan liittyvät yksityiskohdat”, kommentoi Pedro Barineua Garlandin poliisista.

Edellisen kerran Yhdysvalloissa murhattiin toimittaja viime vuoden elokuussa, kun Alison Parker ja hänen kameramiehensä Adam Ward ammuttiin kesken suoran lähetyksen Virginian osavaltiossa.

Lehdistönvapaus.fi on Haaga-Helian toimittajaopiskelijoiden tuottama sivusto, jossa seurataan sananvapausaiheita ympäri maailman vuoden 2016 ajan. Hankkeen rahoittaa Helsingin Sanomain Säätiö, ja verkkoalustan sille tarjoaa Helsingin Sanomat. Tämän artikkelin tekstisisältö on julkaistu Creative Commons -lisenssillä, ja tekstisisällön uudelleenjulkaisu on luvallista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat