Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkki pidätti tunnettuja toimittajia ”terrorismipropagandan” levittämisestä

Vangittujen joukossa on Toimittajat ilman rajoja -järjestön Turkin edustaja.

Lehdistönvapaus
 
Riikka Kajander
Markus Jokela / HS
Toimittajat ilman rajoja -järjestön Turkin edustaja on yksi kolmesta eilen vangitusta toimittajasta.
Toimittajat ilman rajoja -järjestön Turkin edustaja on yksi kolmesta eilen vangitusta toimittajasta. Kuva: Markus Jokela / HS

Turkin viranomaiset pidättivät eilen kolme tunnettua lehdistönvapauden puolustajaa ja syyttävät heitä terrorismipropagandan levittämisestä.

Vangittuna ovat Toimittajat ilman rajoja -järjestön Turkin edustaja Erol Önderoglu, toimittaja Ahmet Nesin ja ihmisoikeuksien puolustaja Sebnem Korur Fincanci.

Vangitut olivat olleet vierailevina toimittajina kurdien asioita käsittelevässä Ozgur Gundem -sanomalehdessä ja he olivat kampanjoineet lehden sensuroimista vastaan.

”Maailmankuulun toimittajan ja ihmisoikeuksien puolustajan vangitseminen lähettää voimakkaan signaalin toimittajien pelottelusta Turkissa. Se kertoo uudesta, uskomattoman alhaisesta Turkin lehdistönvapaustilanteesta”, kommentoi Toimittajat ilman rajoja -järjestön Itä-Euroopan ja Keski-Aasian johtaja Johann Bihr järjestön kannanotossa.

Turkin lehdistönvapausaktivistien mukaan maan ilmaisunvapautta on tiukennettu huomattavasti viime aikoina ja toimittajien, akateemikkojen ja tunnettujen henkilöiden vangitseminen Turkissa on yleistynyt.

Maailman lehdistönvapausindeksissä Turkki on sijalla 151, kun listattuja maita on yhteensä 180.

Lehdistönvapaus.fi on Haaga-Helian toimittajaopiskelijoiden tuottama sivusto, jossa seurataan sananvapausaiheita ympäri maailman vuoden 2016 ajan. Hankkeen rahoittaa Helsingin Sanomain Säätiö, ja verkkoalustan sille tarjoaa Helsingin Sanomat. Tämän artikkelin tekstisisältö on julkaistu Creative Commons -lisenssillä, ja tekstisisällön uudelleenjulkaisu on luvallista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat