Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Egypti karkotti hallintoa kritisoineen tv-juontajan

Politiikkaa käsittelevän talk show’n juontaja haettiin kotoaan ja saatettiin lentokentälle.

Lehdistönvapaus
 
Henri Koponen
REUTERS
Abdel Fattah al-Sisin johtamassa Egyptissä toimittajien pidätykset ja vangitsemiset ovat yleisiä.
Abdel Fattah al-Sisin johtamassa Egyptissä toimittajien pidätykset ja vangitsemiset ovat yleisiä. Kuva: REUTERS

Egyptin viranomaiset pidättivät ja karkottivat Al-Soura al-Kamila -keskusteluohjelmaa juontaneen brittiläis-libanonilaisen toimittajan Liliane Daoudin maanantaina.

Daoud kertoi päivän tapahtumista Twitterissä.

Daoudin mukaan kahdeksan siviilipukuista poliisia haki hänet kotoaan. Viranomaiset eivät antaneet Daoudin soittaa asianajajalle tai omaan suurlähetystöönsä.

Daoud vietiin suoraan Kairon lentokentälle, jossa hänelle kerrottiin, että hänet karkotetaan maasta. Daoud valitsi lennon Libanonin pääkaupunkiin Beirutiin.

Aiemmin muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC:n toimittajana työskennellyt Daoud ilmoitti ennen karkotusta, että häntä työllistänyt televisiokanava OnTV oli lakkauttanut hänen viisi vuotta jatkuneen ohjelmansa.

Kahdesti viikossa lähetettävän ohjelman vieraina oli aktivisteja, virkamiehiä ja poliitikkoja. Daoud kritisoi usein Egyptin hallintoa, mukaanlukien nykyistä presidenttiä Abdel Fattah al-Sisiä.

Tila Egyptin hallintoa kritisoiville mielipiteille on kaventunut merkittävästi sen jälkeen, kun al-Sisi kaappasi vallan presidentti Muhammed Mursilta vuonna 2013.

Nimettömän viranomaislähteen mukaan Daoudilla ei ole enää pääsyä Egyptiin, koska tämä ”meni liian pitkälle” televisio-ohjelmassaan.

Daoud aikoo haastaa päätöksen ja sanoo tekevänsä kaikkensa palatakseen Egyptiin, jossa hänellä on 11-vuotias tytär.

Lehdistönvapaus.fi on Haaga-Helian toimittajaopiskelijoiden tuottama sivusto, jossa seurataan sananvapausaiheita ympäri maailman vuoden 2016 ajan. Hankkeen rahoittaa Helsingin Sanomain Säätiö, ja verkkoalustan sille tarjoaa Helsingin Sanomat. Tämän artikkelin tekstisisältö on julkaistu Creative Commons -lisenssillä, ja tekstisisällön uudelleenjulkaisu on luvallista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat