Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinan internetvalvojan päätös: Uutistarinoita ei saa ottaa sosiaalisesta mediasta

Viranomaisten mukaan rajoitusten kiristäminen ja ulkomaisten sivustojen blokkaaminen estävät haitallisten huhujen leviämistä.

Lehdistönvapaus
 
Henri Koponen
Jason Lee / Reuters
Presidentti Xi Jinping kansankongressin avajaisissa maaliskuussa.
Presidentti Xi Jinping kansankongressin avajaisissa maaliskuussa. Kuva: Jason Lee / Reuters

Kiinan internetiä valvova viranomainen ilmoitti sunnuntaina, ettei media saa enää käyttää sosiaalisen median päivityksiä uutislähteenä ilman viranomaisten lupaa. Asiasta kertoi uutistoimisto Reuters.

”Huhupuheiden käyttäminen uutisten teossa sekä faktojen vääristely mielikuvituksella on kiellettyä”, kiinalaisviranomainen totesi lausunnossaan.

Kiinassa valtiolla on tiukka ote internetistä. Hallinto on estänyt lukuisia ulkomaisia sivustoja kuten Googlen, Facebookin ja Twitterin.

Internetiä valvovan viranomaisen mukaan rajoitukset ovat tarpeen uusien turvallisuusuhkien, kuten terrorismin ja haitallisten huhujen kitkemiseksi.

Vaihtoehtoisina sosiaalisina medioina Kiinassa toimivat esimerkiksi Weibo ja Renren.

Viimeisimpien arvioiden mukaan Kiinassa on jo 700 miljoonaa internetin käyttäjää.

Lehdistönvapaus.fi on Haaga-Helia ammattikorkeakoulun toimittajaopiskelijoiden tuottama sivusto, jossa seurataan sananvapausaiheita ympäri maailman vuoden 2016 ajan. Hankkeen rahoittaa Helsingin Sanomain Säätiö ja verkkoalustan sille tarjoaa Helsingin Sanomat. Tämän artikkelin tekstisisältö on julkaistu Creative commons -lisenssillä, ja tekstisisällön uudelleenjulkaiseminen on luvallista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat