Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trump harkitsee New York Timesin sulkemista vaalitilaisuuksista

Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump syyttää jälleen lehdistöä epärehellisyydestä ja huonosta kirjoittamisesta. Mustalla listalla on jo parikymmentä julkaisua.

Lehdistönvapaus
 
Henri Koponen
ERIC THAYER / REUTERS
Donald Trump puhui median edustajille ennen Ohion Columbuksessa järjestettävää vaalitilaisuutta maanantaina.
Donald Trump puhui median edustajille ennen Ohion Columbuksessa järjestettävää vaalitilaisuutta maanantaina. Kuva: ERIC THAYER / REUTERS

Yhdysvaltain republikaanipuolueen presidenttiehdokas Donald Trump sanoi maanantaina vaalitilaisuudessaan Columbuksessa Ohion osavaltiossa, että hän saattaa estää jatkossa New York Times -lehden pääsyn tilaisuuksiin. Asiasta kertoo verkkolehti Politico.

Esivaalikampanjansa aikana Trump eväsi pääsyn vaalitilaisuuksiinsa parilta kymmeneltä uutismedialta. Mediaporttikieltoja saivat muun muassa Washington Post, Huffington Post, Buzzfeed, Politico, Univision ja Des Moines Register.

Trump ehdotti maanantaina New York Timesille samanlaista porttikieltoa kuin Washington Postille. Washington Postin lehdistövaltuudet vaalitilaisuuksiin lopetettiin kesäkuussa lehden kritisoitua Trumpin lausuntoja Orlandon joukkosurmasta.

”New York Times on niin epäreilu. He kirjoittavat minusta kolme tai neljä juttua päivässä, ja ihan sama miten hyvin minä pärjään, he eivät ikinä kirjoita hyvin,” Trump sanoi.

Varapresidenttiehdokas Mike Pence on sen sijaan yrittänyt sovitella Trumpin kampanjan ja lehdistön välejä.

Pencen viimeviikkoiseen vaalitilaisuuteen saapunut Washington Postin toimittaja Jose DelReal joutui tarkastuksen kohteeksi sen jälkeen, kun häntä oli kielletty tuomasta mukanaan puhelinta. Lopulta DelReal häädettiin tilaisuuden sisäänkäynniltä kokonaan.

Pence pyysi tilannetta anteeksi ja lupasi pyrkivänsä muuttamaan Trumpin vaalikampanjan käytäntöjä.

”Käymme asiasta keskusteluja, ja uskon täysin, että seuraavan sadan päivän aikana olemme taas avoimia medioille siihen katsomatta, ovatko ne reiluja vai epäreiluja,” Pence sanoi radiohaastattelussa perjantaina.

Valkoisen talon kirjeenvaihtajien yhdistys on tuominnut Trumpin medialle antamat porttikiellot.

”Maan korkeimpaan virkaan pyrkivän tulee kunnioittaa vapaan lehdistön roolia eikä polkea perustuslaissa taattua sananvapautta sen takia, ettei pidä julkaisujen sävystä tai sisällöstä,” yhdistyksen puheenjohtaja Carol Lee sanoi kesäkuussa.

Lehdistönvapaus.fi on Haaga-Helian toimittajaopiskelijoiden tuottama sivusto, jossa seurataan sananvapausaiheita ympäri maailman vuoden 2016 ajan. Hankkeen rahoittaa Helsingin Sanomain Säätiö, ja verkkoalustan sille tarjoaa Helsingin Sanomat. Tämän artikkelin tekstisisältö on julkaistu Creative Commons -lisenssillä, ja tekstisisällön uudelleenjulkaisu on luvallista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat