Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Washington Postin kannanotto: Twitterin on pidettävä pintansa Turkin sensuurivaatimusten edessä

Turkki on tänä vuonna poistattanut eniten twiittejä ja Twitter-käyttäjätilejä koko maailmassa.

Lehdistönvapaus
 
Tommi Kolehmainen
UMIT BEKTAS / REUTERS
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan sulki Twitterin Turkissa hetkellisesti kokonaan vuonna 2014.
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan sulki Twitterin Turkissa hetkellisesti kokonaan vuonna 2014. Kuva: UMIT BEKTAS / REUTERS

Sanomalehti Washington Postin toimitus julkaisi eilen kannanoton, jossa Twitteriä kehotetaan vastustamaan tiukemmin Turkin vaatimuksia sensuroida käyttäjiä sosiaalisen median palvelusta.

”Twitterin tulisi nähdä, että Turkissa lakeja käytetään usein vapauksien rajoittamiseen ennemmin kuin niiden turvaamiseen. Twitterin tulisi pitää journalistien käyttäjätilit auki, eikä toimia [presidentti Recep Tayyip] Erdoğanin työkaluna sorrolle”, lehti kirjoitti.

Twitterin statistiikan mukaan tämän vuoden ensimmäisen puoliskon aikana Turkki on tehnyt 2 493 vaatimusta käyttäjien ja twiittien poistamiseksi. Vaatimukset ovat koskeneet 14 953 käyttäjätiliä, ja 23 prosentissa tapauksista Twitter on totellut vaatimuksia.

Turkin internetlainsäädännön mukaan valtio voi estää pääsyn verkkosisältöön, mikäli sen epäillään kannustavan rikolliseen toimintaan.

Twitter suljettiin presidentti Erdoğanin toimesta hetkeksi kokonaan maassa vuonna 2014, kun presidentin hallintoa syytettiin korruptiosta.

Turkki ilmoitti tällä viikolla kolmen kuukauden jatkosta heinäkuista vallankaappausyritystä seuranneeseen poikkeustilaan. Poikkeustilan aikana presidentillä on muun muassa valta säätää lakeja parlamentin ohitse.

Vallankaappausyritystä seuranneessa puhdistuksessa on suljettu medioita ja pidätetty lukuisia toimittajia, joiden on epäilty olevan kytköksissä vallankaappauksen järjestämisestä syytettyyn Fethullah Güleniin.

Lehdistönvapaus.fi on Haaga-Helian toimittajaopiskelijoiden tuottama sivusto, jossa seurataan sananvapausaiheita ympäri maailmaa vuoden 2016 ajan. Hankkeen rahoittaa Helsingin Sanomain Säätiö, ja verkkoalustan sille tarjoaa Helsingin Sanomat. Tämän artikkelin tekstisisältö on julkaistu Creative Commons -lisenssillä, ja tekstisisällön uudelleenjulkaisu on luvallista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat