Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Erdoğan valitti Saksan päätöksestä jättää presidenttiä pilkkarunolla loukannut saksalaiskoomikko tuomitsematta

Maaliskuussa Turkin presidenttiä televisiossa pilkkarunolla herjanneen Jan Böhmermannin ei katsota syyllistyneen rikokseen.

Lehdistönvapaus
 
Tommi Kolehmainen
EDUARDO MUNOZ / REUTERS
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan.
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan. Kuva: EDUARDO MUNOZ / REUTERS

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on valittanut oikeuteen Saksan viime viikolla tekemästä päätöksestä hylätä rikosilmoitus, jonka Erdoğan teki saksalaisesta koomikosta tämän lausuttua presidentistä pilkkarunon televisiossa, kertoi Reuters.

Saksan syyttäjät ilmoittivat viime viikolla, että runon lausuneen saksalaisen koomikko Jan Böhmermannin tai kenenkään tv-lähetyksen tekoon osallistuneen ei katsota syyllistyneen rikolliseen toimintaan.

Satiiriohjelmaa juontanut Böhmermann lausui Erdoğania pilkanneen runon saksalaisen ZDF-televisiokanavan lähetyksessä maaliskuussa. Satiiriseksi tarkoitetussa runossa Erdoğania nimitettiin muun muassa eläimiinsekaantujaksi ja lapsipornon katselijaksi.

Erdoğan teki koomikosta rikosilmoituksen, jonka hän pohjasi harvoin käytettyyn Saksan lakiin, jonka perusteella henkilö voidaan tuomita ulkomaisen valtionjohtajan loukkaamisesta. Lain eteneminen rikostutkintaan edellytti Saksan hallituksen suostumusta.

Presidentti teki valituksen myös Böhmermannia puolustaneesta saksalaisen Axel Springer -mediayhtiön toimitusjohtajasta kahdesti, mutta hävisi molemmat valituksensa oikeudessa.

Saksan Journalistiliitto kritisoi Erdoğanin nostamaa valitusta edelleen jo tehdystä päätöksestä.

”Turkin presidentti ei ole vain lehdistönvapauden vihollinen, vaan myös huono häviäjä. Olisi ollut viisaampaa tyytyä päätökseen”, liiton puheenjohtaja Frank Überall sanoi liiton tiedotteessa.

Lehdistönvapaus.fi on Haaga-Helian toimittajaopiskelijoiden tuottama sivusto, jossa seurataan sananvapausaiheita ympäri maailman vuoden 2016 ajan. Hankkeen rahoittaa Helsingin Sanomain Säätiö, ja verkkoalustan sille tarjoaa Helsingin Sanomat. Tämän artikkelin tekstisisältö on julkaistu Creative Commons -lisenssillä, ja tekstisisällön uudelleenjulkaisu on luvallista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat