Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näillä hiihtovaelluksilla on vielä tänä talvena tilaa

Matka
 
Helsingin Sanomat
Upitrek
Makkara auttaa taas muutaman hiihtokilometrin eteenpäin.
Makkara auttaa taas muutaman hiihtokilometrin eteenpäin. Kuva: Upitrek

Hiihtovaelluksia aloittelijoille

Tres Hombres Adventure -matkailuyritys järjestää hiihtovaelluksen peruskurssit Tampereen lähellä Siikanevalla 7.–9.2. ja 7.–9.3. Kurssilla yövytään teltoissa, ruoka valmistetaan itse retkikeittimillä ja tavarat kuljetetaan ahkioissa. 6–10 hengen ryhmiä vetää erä- ja luonto-opas Pasi Oksman. Hinta 250 euroa.

www.treshombres.fi
 
Suomen Ladun Tunturikerho Kavtsi retkeilee Tammelassa Liesjärven kansallispuistossa 1.–2.3. Molempina päivinä hiihdetään kymmenisen kilometriä helpohkossa maastossa. Varusteet vedetään ahkioissa, yö ollaan teltoissa. Osallistujat hankkivat omat eväänsä ja maksavat matkansa.

www.tunturilatu.fi
Täyden palvelun vaelluspaketteja

Upitrek tarjoaa noin viikon vaelluksia Suomussalmen ja Kuhmon rajaseuduilla. Hintaan sisältyvät majoitus, ruoka, opastus, matkakatavaroiden kuljetus hiihtopäivinä sekä osallistujien kuljetukset lentokentältä tai juna-asemalta. Yöpymispaikat vaihtelevat entisistä rajavartioasemista hotelleihin. Ateriat syödään yleensä majataloissa. 3–13 henkilön ryhmät ovat kansainvälisiä. Osa matkoista on takuulähtöjä, jotka järjestetään, vaikka lähtijöitä olisi yksi.

Upitrek järjestää myös Itärajan-vaelluksia 22.–28.2., 9.–15.3. ja 16.–22.3. Päivässä hiihdetään 20 kilometriä. Hinta 920 euroa.

Samoin se järjestää Kalevala-hiihdon 15.–22.3. Päivämatkat ovat noin 40 kilometriä. Hinta 1 115 euroa. Kuhmo-hiihdossa 2.–9.3. sivakoidaan noin 30 kilometriä päivässä. Hinta 1 050 euroa.

www.upitrek.com
 

Rajalta rajalle -hiihto 7.–13.3. alkaa Kuusamosta ja päättyy Tornioon. Matkaa kertyy 440 kilometriä. Hiihtäjiä on enintään sata. Varusteet kuljetetaan busseilla seuraavaan majapaikkaan. Öiksi majoitutaan esimerkiksi leirikeskukseen, hotelliin ja kylätaloon. Ruokailut on järjestetty majapaikkoihin sekä huoltopisteille ladun varteen. Hinta 900 euroa.

rajaltarajallehiihto.ranua.fi
Hiihtoretkiä, joilla yövytään mökeissä

Matkailuyrittäjä ja seikkailuohjaaja Janne Autere opastaa enintään 15 hengen ryhmän talvisodan taistelupaikoille Kuivajärveltä Raatteentielle 27.2.–2.3. Reitti kulkee Murhisalon ainutlaatuisen erämaa-alueen kautta. Vaelluksella nukutaan rajavartioasemilla sekä mökeissä ja syödään maastossa sekä yöpymispaikoissa. Hiihtäjät kuljettavat varusteensa rinkassa tai ahkiossa. Hinta 190 euroa.

 Janne Autere vie myös kahdeksan hengen retkikunnan Ruotsin Kungsledeniä pitkin Saltoluoktasta Kvikkjokkiin 24.–30.3. Retkellä yövytään tunturiasemilla ja vuoristomajoissa tai omassa teltassa, jos joku haluaa. Ateriat nautitaan matkan varrella sekä yöpymispaikoissa. Hiihtäjät kuljettavat varusteensa rinkassa tai ahkiossa. Hinta alkaen 690 euroa.

www.vuoripuro.com
Vaelluksia talvisen luonnon armoilla

Kolmen valtakunnan hiihtovaelluksen Käsivarren Lapissa 29.3.–5.4. vetää erä- ja luonto-opas Jaakko Heikka. 6–10 hengen ryhmä yöpyy teltoissa, valmistaa itse omat ruokansa maastossa retkikeittimillä ja kuljettaa tavaransa ahkioissa. Hinta 1 050 euroa.

www.treshombres.fi
 

Suomen Latuun kuuluvan Tunturiladun Kavtsi-kerho lähtee vaativalle vaellukselle Paistuntureille Pohjois-Lappiin 12.4–20.4. Retkellä yövytään teltoissa sekä syödään omia eväitä luonnossa tai teltassa. Kukin vetää varusteensa ahkiossa. Mukaan mahtuu noin 15 retkeilijää. Matkakustannukset noin 380 euroa.

Tunturiladun Tsietsa-kerho vaeltaa 17.–27.4 Kilpisjärveltä Ruotsin ja Norjan puolelle. Retkellä on tarkoitus kiertää tai valloittaa seudun suuret tunturit. Retkellä yövytään teltoissa. Jos lähtijöitä on paljon, ryhmä jakautuu kahtia. Yhteyshenkilö Pentti Vainio, puh. 050 66 518. Osallistujat maksavat matkansa ja eväänsä.

www.tunturilatu.fi
 
Tälle sivulle on listattuna vain sellaisia päiväretkiä pidempiä vaelluksia, joilla on vielä paikkoja tälle talvelle ja keväälle.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!