Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ammattilaisen vinkit: Kuinka tingit ulkomailla

Matka
 

Lentoemäntien ostosopas Aasiaan -kirjan kirjoittaja Maria Schmandt kertoo vinkit tinkimiseen.

1. Muista suhteellisuus

"Paikallinen hintataso kannattaa ensin tarkistaa matkaoppaasta. Kun löydät haluamasi tuotteen, mieti, mitä olet valmis maksamaan. Pidä suhteellisuuden taju mielessä ja muista, että kauppiaat harjoittavat elinkeinoaan. Aasiassa esimerkiksi euro on kauppiaille paljon enemmän kuin meille."

2. Nosta hintaa vähitellen

"Aloita tinkiminen murto-osasta summasta, jonka olet valmis maksamaan. Tällöin kauppias yleensä esittää loukkaantunutta ja kertoo oman näkemyksensä hinnasta, joka tässä vaiheessa on vielä varsin korkea. Nosta hintaa vähitellen."

3. Hymyile

"Ole kohtelias ja pidä yllä positiivista ilmapiiriä. Kun saavutat määrittelemäsi hintakaton, eikä kauppias suostu ehdotukseesi, kiitä kohteliaasti ja lähde pois. Jos hinta-arviosi on ollut realistinen, kauppias juoksee perääsi ja teette kaupat. Basaareissa kauppiaat ovat valmiita tekemään lähes mitä vain kauppojen eteen. Jos etsit ruudullista huivia, eikä löydy kuin raidallista, kauppiaalla on ratkaisu. Hän uskottelee tuotteen olevan sama mutta erilainen: 'Same, same but different'."

4. Ostoksille aamulla tai illalla

"Aasian toreilla ostoksille kannattaa lähteä aamusta tai ennen sulkemisaikaa. Ensimmäiset kaupat tuovat onnea, ja lähempänä sulkemisaikaa hinnat saattavat pudota helpommin, jos päivä on ollut hyvä. Jos mielii luksusmerkkituotteita eikä budjetti anna periksi, Japanissa on merkkituotteiden kierrätystavarataloja. Japanilaiset rakastavat merkkituotteita ja vaihtavat malleja usein."

5. Tarkista ostoksesi

"Kun ostat tinkimispaikoista, tarkista aina, että saat oikeat tuotteet, sillä joskus tuote huomaamatta vaihtuu vialliseen tai väärään kokoon. Kannattaa pitää mielessä myös tullisäädökset. Esimerkiksi feikkituotteiden maahantuonti on kiellettyä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!