Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuinka sinne pääsee?

Matka
 
Helsingin Sanomat

Galápagossaaret koostuu 19 erillisestä saaresta. Se sijaitsee tuhat kilometriä länteen Ecuadorin rannikolta. Sinne lennetään joko Ecuadorin Quitosta tai Guayaquilista.

Saarille voi matkustaa omatoimisesti tai ostaa matkatoimistosta valmismatkan. Meno-paluulento Suomesta Ecuadoriin maksaa tuhannesta eurosta ylöspäin. Meno-paluulento Ecuadorista Galápagossaarille maksaa puolestaan noin 300–500 euroa.

Perillä paras tapa tutustua saariin on risteily. Päivän ohjelmaan kuuluu normaalisti vierailu kahdessa kohteessa ja snorkkelisukellusta. Yöt menevät matkustaessa, joten risteilyllä pääsee tutustumaan myös kaukaisimpiin saariin.

Risteilyaluksia on Galápagossaarilla valtava määrä. Alukset tekevät 3–8 päivän mittaisia risteilyjä. Risteilyjä on eritasoisia ja niillä voi olla tuhansien eurojen hintaeroja. Halvimmilla laivoilla opas ei aina osaa englantia, ja matkaseurana voi olla torakoita.

Halvimmalla pääsee, jos ostaa risteilyn paikan päältä Galápagossaarilta. Esimerkiksi viikko korkeatasoisella Beagle-purjeveneellä maksaa Suomesta ostettuna lähes 3 000 euroa, mutta Isabella-saarelta voi saada äkkilähdön risteilylle jopa alle 1 300 eurolla.

Jos risteily tuntuu kalliilta, asutetuilta saarilta voi tehdä opastettuja päiväretkiä lähisaariin. Päiväretkilläkin näkee paljon eläimiä.

Toinen tapa on niin sanottu saarihyppely, jossa paikallinen matkatoimisto järjestää ohjatun matkan muutamaan saareen. Yöt ollaan hotellissa.

Paras aika matkustaa Galápagossaarille on helmi–huhtikuussa, jolloin matkailijoita on vähän ja meri on rauhallisimmillaan.

 

Lisätietoa: www.galapagosislands.com

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!