Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lappi-friikki jo neljännessä sukupolvessa

Matka
 
Jaakko Ahti palaa aina Inariin.
Jaakko Ahti palaa aina Inariin.

Mikä? Inarin Lappi.

Montako kertaa käyty? Kymmenkunta, Lapissa yhteensä parikymmentä kertaa.

Miten? Autolla tai lentäen Helsingistä Ivaloon.

 

Helsinkiläinen Jaakko Ahti:
"Olen Lappi-friikki jo neljännessä polvessa. Isäni, isoisäni ja äidin isoisä olivat myös aktiivisia Lapin-matkaajia. Ensimmäisen Lapin-reissuni tein kuuden vanhana kesällä 1987. Kymmenen viime vuotta olen pyrkinyt käymään Inarin Lapissa vähintään kerran vuodessa.

Menisin sinne useamminkin, elleivät lennot olisi niin törkeän kalliita. Samalla hinnalla, jolla yksi ihminen lentää Ivaloon, kaksi ihmistä pääsisi viikoksi Välimerelle ja vielä söisi ja joisi hyvin.

Tärkeintä Lapissa on rauhallinen tunnelma. Saan sieltä vastapainoa arjen hektisyydelle, niin kliseiseltä kuin se kuulostaa. Myös ihmiset ovat Lapissa paljon rennompia ja helpommin lähestyttäviä kuin pääkaupunkiseudulla.

Syksy on ehdottomasti paras vuodenaika matkustaa Lappiin. Ruska-aikana luonto on hienoimmillaan. Silloin eivät myöskään hyttyset tai mäkärät kiusaa, eikä tarvitse kahlata lumihangessa.

Liikkumismuotona suosin omia jalkoja, sillä tykkään patikoida. Patikkaretkeni vaihtelevat neljän ja kahdentoista tunnin välillä. Välillä istahdan laavulle, kaivan eväät repusta, teen tulen ja keitän kahvit.

Illaksi palaan majapaikkaan. Sen verran mukavuudenhaluinen ja huono Lapin-kävijä tunnustan olevani, että haluan sisäsuihkun ja sisävessan.

Inarissa suosittelen käymään kulttuuri- ja luontokeskus Siidassa, jossa on vaihtuvia näyttelyitä saamelaiskulttuurista.

Ivalon keskustassa on puolestaan hauska retrohenkinen elokuvateatteri Aslak. Vanhat penkit on vuorattu paksulla punaisella plyysillä, mutta tekniikka on nykyaikaista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!