Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lentoyhtiöiden virheiden takia voi löytää puoli-ilmaisia lentoja

Himolentomatkailijat vinkkaavat, kuinka etsiä lentoja pilkkahintaan.

Matka
 
Mirva Lempiäinen
Pekka Sakki
Himolentomatkailijat etsivät porsaanreikiä löytääkseen halpoja lentoja.
Himolentomatkailijat etsivät porsaanreikiä löytääkseen halpoja lentoja. Kuva: Pekka Sakki

Yhdysvaltalainen Ben Schlappig on 24-vuotias maailmanmatkaaja. Hän ei kuitenkaan ole ikätovereidensa tapainen reppureissaaja, vaan lentää ykkösluokassa ja yöpyy hienostohotelleissa.

Schlappig on lentopiste-expertti, joka hyödyntää lentoyhtiöiden kanta-asiakasohjelmien porsaanreikiä ja tarjouksia. Hän lentää vuodessa puoli-ilmaiseksi noin 500 000 kilometriä – 14 kertaa maailman ympäri.

Schlappigin ja muiden pistenikkareiden neuvoja voi kuunnella pitkin vuotta järjestettävissä lentopistekonferensseissa eri puolilla maailmaa.

Tässä kaksi vinkkiä, joita himolentomatkailijat jakoivat lokakuussa Chicagossa pidetyssä Chicago Seminars -lentopistekonferenssissa:

Singaporelainen Anmol Gupta, 22:
Osta lentopisteitä suoraan lentoyhtiöiltä silloin, kun niitä saa halvalla, alle kahdella dollarisentillä per piste. Pari vuotta sitten Gupta osti 8 000 eurolla noin miljoona lentopistettä ja käytti ne viiteen bisnesluokan meno–paluumatkaan Kanadasta Singaporeen ja kymmeneen ykkösluokan Singapore–Delhi-meno–paluulentoon. Ilman pistekikkailua lennot olisivat helposti maksaneet kymmenen kertaa enemmän.

Kanadalainen Lorraine Fortier, 57:
Bongaa lentoyhtiöiden virhehinnoitteluja. Helpoiten se onnistuu seuraamalla lentodiilinettisivuja ja keskustelufoorumeita, kuten Theflightdeal.com tai Flyertalk.com. Myös suosituissa lentopisteblogeissa (The Points Guy, Million Mile Secrets), tiedotetaan nopeasti virheistä. Esimerkiksi joulupäivänä nopeimmat nappasivat meno–paluulennot New Yorkista Johannesburgiin 227 eurolla Etihan Airwaysin tietokonevirheen vuoksi.

Vuonna 2012 Fortier matkusti kahden viikon sisällä neljä kertaa Myanmariin, kun bisnesluokan meno–paluuliput välillä Yangon–Los Angeles maksoivat vastaavan virheen vuoksi vain reilut 400 euroa. Normaalihinta olisi ollut kymmenen kertaa kalliimpi.

 

Lentopistekonferensseja mainostetaan Flyertalk.com ja Milepoint.com -keskustelufoorumeilla. Frequent Traveler University -konferenssin (FTU) seminaarit listataan osoitteessa Ftuniversity.com.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!