Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miten saan risteilystä enemmän irti?

Matka
 

We Love Cruises -risteilytoimiston toimitusjohtaja Tony Pokkinen antaa vinkit ensimmäistä kansainvälistä risteilyä suunnittelevalle matkailijalle.1Valitse varustamo huolella.

"Osa varustamoista, esimerkiksi Azamara Club Cruises, sopii paremmin vanhemmalle ja varakkaammalle väelle: pienet boutiquelaivat ottavat vain 700 matkustajaa, mutta henkilökuntaa on jopa 400. Royal Caribbean Internationalilla matkustaa nuorempaa porukkaa ja paljon lapsiperheitä. Siellä keski-ikä on noin 40 vuotta. Laadukas ja hillitympi Celebrity Cruises sopii häämatkalle ja pariskunnille, jotka haluavat nauttia rauhallisemmasta tunnelmasta."2Ajankohta on tärkeä.

"Halvin aika lähteä Karibian-risteilylle on marraskuun alusta joulukuun puoliväliin. Sesonki ei ole silloin vielä vauhdissa, mutta säät ovat jo hyvät. Toinen vaihtoehto on heti uudenvuoden jälkeen. Viikon risteily on ensikertalaiselle sopiva. Lyhyellä risteilyllä koko laivaa ei ehdi kunnolla edes tutkia. Moni risteilyltä palaava sanoo, että aika loppui kesken, koska laivalla on niin paljon tekemistä: on vesipuistoa, surffaussimulaattoria, vuorikiipeilyseinää ja minigolfrataa. Royal Caribbeanilla voi nähdä myös täysimittaisen Broadway-musikaalin."

 

3Vältä ylimmän kannen hyttejä.

"Moni haluaa asua ylimmällä hyttikannella, mutta se ei ole paras paikka. Lähes joka laivalla ylimmän hyttikannen yläpuolella on uima-allaskansi, joka on viitisen metriä hyttikantta leveämpi. Se jättää ylimmän hyttikannen parvekkeet varjoon."4Harkitse juomapakettia.

"Ruoka ja ohjelma sisältyvät risteilyn hintaan, mutta juomat yleensä eivät. Etukäteen voi ostaa juomapaketin. Se tulee kannattavaksi, jos nauttii keskimäärin viidestä kuuteen maksullista juomaa päivässä. Huonepalvelu on ilmainen. Voit tilata vaikka aamiaisen hyttiin ja syödä sen omalla parvekkeella. Illalla siellä voi nauttia kuohujuomaa ja ihailla auringonlaskua." 

5Ei pukupakkoa.

"Monella on harhaluulo, että laivalla pitää pukeutua hienosti joka ilta. Tunnelma on oikeasti tosi casual eli rento, mutta viikon risteilyllä on kaksi gaalailtaa, jolloin saa panna parempaa päälle. Normaali tumma puku riittää, ja laivalta saa vuokrattua myös smokin."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!